Янгольська міліція

16.09.2006

      Члени найстарішого в Україні дніпропетровського байкерського клубу «Ангели» вчитимуть місцевих міліціонерів віртуозно керувати мотоциклом, повідомляє УНІАН.

      Як розповiли в Центрі громадських зв'язків УМВС у Дніпропетровській області, це передбачає угода про співробітництво між управлінням міліції та клубом. Насамперед, байкери проведуть майстер-клас для працівників ДАІ, які для щоденного патрулювання доріг отримали нові мотоцикли. В свою чергу, правоохоронці взяли на себе відповідальність за безпечний рух двоколісних транспортних засобів. Як розповів один з «Ангелів», Костянтин «Артист», байкери прагнуть навчити людей цивілізовано рухатися дорогами. Більшість вітчизняних мотоциклістів не знають або не дотримуються правил дорожнього руху. Водії автомобілів узагалі не вважають мотоцикл повноцінним видом транспорту, тому особливо не церемоняться. Наслідки цього гіркі, тож, окрім міліціонерів, байкери вчитимуть всіх охочих правильно їздити на мотоциклах.

      «Ангели» не відповідають образу, поширеному завдяки радянським фільмам, агресивних і вічно п'яних типів, які своїми мотоциклами роблять на вулицях «третю світову». Дніпропетровський мотоклуб уже вісім років шефствує над дитячим будинком у рідному місті, причому всіляко допомагає своїм підопічним як матеріально, так і залучаючи їх до мотоспорту. Цього року «Ангели» взяли під своє крило ще один дитбудинок в області, та допомагатимуть міліції боротися з дитячою злочинністю й наркоманією, залучаючи підлітків до байкерського руху. Вони планують створити секцію для дітей із неблагополучних родин, де ті зможуть навчитися їздити на мотоциклі, а також стандрайдингу (віртуозне володіння «двоколісним звіром», трюки тощо).

      Найближча спільна акція міліціонерів та «Ангелів» — 9-те Міжнародне байк-шоу, що стартує сьогодні в Дніпропетровську. Очікують до 300 учасників з України, Росії, Білорусі, Молдови, Польщі та Німеччини. У програмі — дефіляда містом, показові виступи мотоциклістів, шоу-програма та концерт. У цей день байкери відвідають один iз дніпропетровських дитячих будинків і вручать дітям подарунки.