По конях!

14.09.2006

      Кількома десятками коліс одразу поповнився парк Київського обласного управління Державтоінспекції — підрозділ дорожньо-патрульної служби отримав у подарунок відразу 25 автомобілів ВАЗ-21099. Струнко вишикувані міліціонери у костюмах нового зразка дзеленчали ключами не лише від новеньких ВАЗів, а й від 10 синьо-сріблястих мотоциклів «Сузукі».

      Мотоцикліст із більш як 20-рiчним стажем, заступник командира спецроти iз супроводження і забезпечення заходів безпеки аеропорту «Бориспіль» Василь Василенко запевняє, що надсучасний «Сузукі» — не лише потужний, а й надійний та економний, при цьому ще й мобільний: у разі виникнення заторів безперешкодно долає шлях до місця призначення, що неможливо зробити, будучи за кермом авто.

      Ключі від «залізних коней» кожному міліціонерові особисто вручила Лідія Поречкіна, заступник міністра внутрішніх справ України. За її словами, МВС закупило 600 автомобілів орієнтованих на простого міліціонера в сільській місцевості, також 56 мільйонів гривень видiлено з державного бюджету на придбання пального, забезпеченням якого раніше міліція займалася самотужки.

      Як повідомив Сергій Коломієць, начальник Департаменту ДАІ МВС України, на сьогоднішній день аварійність на дорогах України, зокрема у Київській області, зменшилася на 10 відсотків. Однак люди й далі гинуть внаслідок ДТП (цьогоріч в області дороги забрали життя 303 осіб). Для ефективної роботи ДАІ області, зусилля якої спрямовані на стабілізацію аварійності в регіоні та зменшення тяжкості її наслідків, працівники, окрім транспорту, отримали 20 цифрових відеокамер, які відтепер будуть фіксувати кожне порушення; 30 радіостанцій; 100 знаків та триног до них для огородження й оформлення місць ДТП, що передбачають захист працівників й учасників ДТП від наїзду, особливо у вечірній та нічний час; 100 автомобільних аптечок для надання першої медичної допомоги; 698 костюмів нового зразка та 240 світлоповертаючих жилетів; 200 фішок; 42 акумуляторні батареї та 180 автомобільних шин. Для Київської області, територією якої прокладено вісім доріг державного та міждержавного значення, це значний внесок у покращення матеріально-технічної бази, адже більш як 90 відсотків транспорту та засобів зв'язку, які є в розпорядженні дорожньо-патрульної служби, фізично та морально застаріли.  

Оксана ДІДУХ.