Третя й дев'ята ракетки схрестилися!

09.09.2006
Третя й дев'ята ракетки схрестилися!

(РЕЙТЕР.)

      Виявляється, не завжди дощ під час проведення турнірів «Великого шолома» — зло. Звісно, навряд чи спортсмени приходять у захват від того, що напружений матч, до якого стільки готувалися, доводиться відкладати, не кажучи вже про ті випадки, коли доводиться тікати з корту посередині поєдинку. Однак є в несприятливих погодних умовах і своя користь: з'являється вільний час для спілкування з колегами, а то й... можливість завести амурні стосунки. Цим під час вимушених перерв у відкритому чемпіонаті США, який зараз проходить у Нью-Йорку, і скористалися улюбленці Америки — місцевий плейбой Енді Роддік та довгонога російська красуня Марія Шарапова. Чутки про їхній роман — «найперченіша» тема «кулуарів» турніру.

      Енді, схоже, вже давно накинув оком на чарівну білявку з Росії, що головне, при всіх своїх зовнішніх даних, — також і талановиту тенісистку. Ще після Уїмблдону-2004, де Маша виграла свій перший і поки що єдиний титул на турнірах «Великого шолома», Роддік на публіці розсипався Шараповій у компліментах і заявляв, що має до неї «великий інтерес». Звісно, ці слова можна було витлумачити по-різному, але для особливо некмітливих американець пояснив: із Машею йому дуже хочеться познайомитися поближче. А оскільки росіянка стала чемпіонкою, а сам Роддік у півфіналі поступився швейцарцю Роже Федереру, то, бідкався американець, доведеться йому перевдягтися в офіціанта, аби потрапити на бенкет для переможців і бодай там побути поруч із прекрасною дівою.

      На такий маскарад Роддік, щоправда, так і не наважився, але від своїх намірів відступатися не збирався. І вже через рік, у липні 2005-го, таки «підібрався» до об'єкта свого зацікавлення поближче: повз увагу спостережливих журналістів не проминуло те, що напередодні церемонії вручення премій «І-Ес-Пі-Уай евордс» у Голлівуді Енді буквально не відходив від 18-річної зірки тенісу. Зокрема, як нагадує газета «Известия»,  парочка разом позувала фотографам під час вечірки на віллі журналу «Плейбой», а потім на самоті довго про щось теревенила біля басейну.

      У той час, щоправда, у пресі з'явилися чутки, ніби Шарапова зустрічається із 26-річним вокалістом рок-гурту «Мерун 5» Адамом Лівайном, але російська краля категорично їх заперечила. Росіянка заявила, що не має часу на романи. Відтоді менше клопотів у неї нібито не стало, однак Машу дедалі частіше стали помічати у компанії... все того ж Енді Роддіка. Ще до початку «Ю-Ес оупен» вона супроводжувала американця на турнірі в Лос-Анджелесі, де папараці не раз «ловили» цю парочку на пляжі. А поїхавши до Нью-Йорка, молоді люди провели кілька спільних тренувань і, подейкують, були разом майже весь той час, коли через дощ у турнірі доводилося робити перерви.

      Самі Енді й Марія — відповідно, дев'ятий і третій номери посіву чоловічого та жіночого розрядів «Ю-Ес оупен» — в один голос заперечують, що між ними «щось є», і наполягають лише на дружніх стосунках між собою. Але хто ж їм повірить...

      До слова, романтичні стосунки на обох впливають позитивно й у професійному сенсі. Адже і Шарапова, й Роддік вийшли до півфіналів нью-йоркської першості: росіянка в 1/4 перемогла Тетяну Головін із Франції, а її «друг» — австралійця Ллейтона Х'юїтта. Сьогодні вранці за нашим часом Марія побореться за право потрапити до фіналу із першою ракеткою світу, француженкою Амелі Моресмо, а Енді спробує вибити з турніру співвітчизника «подруги», цьогорічну сенсацію «Ю-Ес оупен» Михайла Южного. Хтозна, можливо, цього року Роддіку таки вдасться побенкетувати з Машею на фінальному бенкеті й без усіляких перевдягань?

 

ТАБЛО

Відкритий чемпіонат США.

Результати четверга

Чоловіки, останні матчі 1/4 фіналу

Давиденко (Росія, 7) — Хаас (Німеччина, 14) — 4:6, 6:7, 6:3, 6:4, 6:4

Федерер (Швейцарія, 1) — Блейк (США, 5) — 7:6, 6:0, 6:7, 6:4

* * *

      18-річний український тенісист Артем Смирнов вийшов у третій раунд відкритого чемпіонату США серед юніорів. У матчі другого кола Артем обіграв американця Деніса Лайолу — 2:6, 7:6, 7:5.