Рятуйте кицю і дівицю!

06.09.2006
Рятуйте кицю і дівицю!

Наталя Корнєва дивом уціліла. (Фото Дмитра Кравченка.)

      27-річна Наталя Корнєва може вважати, що народилася у сорочці. Адже пригода, з якої їй вдалося вийти живою, і справді вражає. Наталя мешкає на сьомому поверсі одного з будинків на проспекті Кірова у Дніпропетровську разом iз 9-річною донькою та мамою. Того фатального вечора вони всі були вдома. Час уже був пізній — майже 11-та вечора. Коли домочадці перебували в іншій кімнаті, Наталя вийшла на балкон, почувши жалібне нявчання улюбленої кицьки Шели. Там з'ясувала, у чому рiч. Оскільки балкон незасклений, Шела забралася на самісіньку верхотуру зовні, трималася передніми лапами, а задні безпорадно звисли. «Вона ж зараз полетить донизу», — промайнула думка в Наталі. Отож, довго не розмірковуючи, жінка однією ногою стала на хиткий поламаний диванчик, а іншою — на підвіконня. Проте й такі зусилля, зважаючи на невеликий зріст Наталі, вимагали додаткового напруження для того, щоб дотягнутися до Шели. З великими зусиллями це їй вдалося. Коли ж намагалася зістрибнути назад, за щось зачепилася, втратила рівновагу і навіть не встигла схаменутися, як опинилася за балконом. Ото й тільки останньої миті схопилася руками за підвіконня. Провисівши якусь мить, із жахом стала відчувати, що сил для того, щоб утриматися, обмаль. Крик відчаю домочадці не почули. Наталя встигла лише прокрутити в пам'яті, що внизу вона може впасти на дашок з рифленого шиферу над магазином. Тому з останніх сил відштовхнулася ногами, щоб цей дашок перестрибнути, а не впасти прямісінько під балкон.

      Що було далі, Наталя не пам'ятає, бо прийшла до тями тільки в палаті церебрального нейротравматологічного відділення обласної клінічної лікарні імені Мечникова. Коли ми туди завітали через день, то неабияк здивувалися, не заставши її на місці. Жінка розповіла, що почувається непогано — тільки ребра поболюють. Ще бідкалася, що пропав мобільний телефон, який висів на ланцюжку на шиї. Якщо він навіть відірвався, з широченного даху над магазином злетіти не міг. Отож можна передбачати, що поживився хтось з її рятівників.

      Як розповів завідувач церебрального нейротравматологічного відділення Андрій Сірко, цей випадок можна назвати досить унікальним. Бо при падіннях із такої висоти люди зазвичай ламають кінцівки. А найчастіше подібні польоти виявляються фатальними. Наталя Корнєва ж дістала «всього-на-всього» закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та перелом одного ребра. Отже, про серйозний розлад її здоров'я говорити не доводиться.