Ваш вихід, леді

06.09.2006
Ваш вихід, леді

Перед командою Марини Ткаченко стоїть непросте завдання.

      Минулого четверга стартував відбірковий турнір чемпіонату Європи серед чоловічих збірних, а сьогодні старт у континентальній кваліфікації беруть представниці прекрасної статі. Українська збірна потрапила до квартету В разом із баскетболістками Туреччини, Ізраїлю й Словенії. Загалом у відборі беруть участь 18 команд, поділених на п'ять груп: три групи — по чотири збірні й дві — по три команди. До фінальної частини європейського форуму, який відбудеться в Італії за рік, вийдуть переможці груп і чотири кращі команди з тих, що посядуть другі місця. Збірні Чехії, Франції, Литви, Росії та Іспанії на Євро-2007 потрапили без відбору, як і господарки першості італійки. Ще одна команда-учасниця фінального турніру визначиться у додатковій кваліфікації.

      Наші дівчата першу зустріч «кваліфайну» проведуть сьогодні у київському спорткомплексі «Меридіан» о 18.00. Головний тренер збірної Марина Ткаченко від інтерв'ю відмовилася і навіть заборонила журналістам — не кажучи вже про «простих смертних» — приходити дивитися на тренування. Мабуть, від хвилювання в очікуванні відповідального старту. Що ж, побажаємо нашим дівчатам успіху в боротьбі за путівку на чемпіонат Європи.

Інф. «УМ».

 

ХТО, З КИМ, КОЛИ

Склад жіночої збірної України

      Захисниці: Інна Єгорова, Наталія Ісаченко (обидві — ТІМ-СКУФ, Київ), Юлія Лапшинова («Динамо», Курськ, Росія), Оксана Солонар («Олімп-НАЕК», Південноукраїнськ).

      Нападаючі: Інна Фасхутдінова, Олена Савіна (обидві — ТІМ-СКУФ), Ольга Красникова («Шелен», Красноярськ, Росія), Оксана Письменник («Козачка-ЗАлК», Запоріжжя), Юлія Яхіна («Дніпро», Дніпропетровськ).

      Центрові: Любов Альошкіна («Динамо», Курськ, Росія), Ольга Шляхова («Надєжда», Оренбург, Росія), Олена Крикуненко («Шелен», Росія).

Календар матчів у групі В

6 вересня: Україна — Туреччина, Ізраїль — Словенія

9 вересня: Словенія — Україна, Туреччина — Ізраїль

13 вересня: Ізраїль — Україна, Туреччина — Словенія

16 вересня: Туреччина — Україна, Словенія — Ізраїль

20 вересня: Україна — Словенія, Ізраїль — Туреччина

23 вересня: Україна — Ізраїль, Словенія — Туреччина