Лабіринт Гаррі Поттера та Шрека

13.07.2006

      У Києві дедалі популярнішими стають розважальні заклади сімейного дозвілля, тобто такі, куди можна піти всією родиною, і де цікаво буде дітям та батькам. Правда, розташовуються вони, як правило, подалі від центу, на житлових масивах. І родина, яка у вихідний день потрапила на Хрещатик, навряд чи знайде собі заняття цікавіше, нiж відвідування «Макдональдза» чи страшенно дорогого кінотеатру. Втім тепер ці «точки» мають конкурента — у самісінькому серці Києва — у Пасажі на Хрещатику — тепер працює «Острівець розваг».

      Аби потрапити до дитячого раю, треба витримати жахи темного лабіринту, пройти через нього, що свідчитиме про неабияку сміливість. У нагороду за це малеча отримає можливість побачити та безкоштовно сфотографуватися з улюбленими героями мультфільмів та фантастичних кінострічок у повний зріст: Гаррі Поттером, Шреком, Горлумом, Халком, Людиною-Павуком та іншопланетними гостями з «Зоряних воєн». У подальшому власники клубу планують влаштувати «Гаррі Поттер-шоу», яке матиме дуже популярний нині формат квесту. Тобто діти шукатимуть заховані фішки та отримуватимуть за це подарунки.

      Дорослі в цей час можуть побувати у моторошній «Кунсткамері». Тут із повчальною метою зберігаються шокуючі експонати: потворні ембріони (ненароджені діти батьків-алкоголіків) та аномально хворі людські тіла. Власники клубу Назар Міщук та Павліна Сажина кажуть, що «людина сама бачить, до чого призводить надмірність. Одного разу був випадок, коли чоловік, після споглядання легенів курця, заприсягнувся більше ніколи не палити». Деякі експонати «Кунсткамери», такі як рука з шістьмома пальцями або голова людини-циклопа, виготовлені з бджолиного воску, а інші — справжні — стали подарунком від знайомих, яким не вдалося створити подібний музей у Криму.

      Власники клубу відкрили «УМ» таємницю своїх майбутніх проектів: можливо, незабаром тут з'явиться камера тортур, де всі охочі зможуть побачити, приміром, відрубування голови «наживо» (секретів трюку, звісно, не розкривають), та стрілецький клуб, у якому можна буде проводити змагання зі стрільби та замовляти проведення свят. Планується у лабіринті страху й оснащення моторошними звуковими спецефектами. Після розширення приміщення буде влаштовано ляльковий театр для дорослих, де будуть обігруватися життєві сцени.

      Подібні заклади існують у багатьох країнах світу. Але столична «Кунсткамера» значно дешевша, ніж, скажімо, в Санкт-Петербурзі, куди квиток коштує на наші гроші 80 гривень, тоді як у Києві — всього 10.

Вікторія ДОЛГОВА.