Чорна злість чи чорна заздрість?

04.07.2006
Чорна злість чи чорна заздрість?

«Чорна перлина» має норов чорної пантери.

      Гроші псують людей, а великі гроші навіть здатні перетворювати їх на монстрів. Що й сталося із супермоделлю Наомі Кемпбелл, чия скандальна репутація загальновідома. Однієї лише скривдженої прислуги у послужному списку Наомі — п'ятеро осіб. Зауважте, що це лише ті, які наважилися судитися з норовистою хазяйкою.

      Четверта за рахунком побита служниця моделі Анна Сколавіно поскаржилася в суд минулого тижня через те, що розлючена Кемпбелл кинула в неї важким, інкрустованим діамантами, мобільником. Телефон поцілив у голову, та так, що жінці навіть довелося накласти чотири шви. Спалах гніву стався у Наомі після того, як вона не знайшла свої джинси, які планували вдягти на телешоу Опри Уїнфрі. Сама ж Кемпбелл запевняє, що домогосподарка все бреше, щоб помститися за своє звільнення. Що там і як — суд розбереться. Але аж 27 вересня — слухання справи відклали на осінь. До речі, якщо вину моделі буде доведено, то їй загрожує тюремне ув'язнення строком до семи років та депортація зі США. І треба ж такому статися, що Наомі доведеться воювати відразу з двома своїми домогосподарками. Бо терпець увірвався ще одній служниці — Габі Гібсон. У судовому позові жінка звинувачує Кемпбелл у трудовій дискримінації та побоях.

      Шість років тому Наомі вже невинно кліпала оченятами в суді, де слухалася справа про її напад на асистентку Джорджину Галаніс. Жінці добряче дісталося: модель схопила її за горло і вдарила по голові телефоном. Однак тоді Кемпбелл легко відбулася: її звільнили від відповідальності й примусили пройти курс занять із самоконтролю (він, як бачимо, не дуже допоміг) та сплатити штраф. Уже в 2003 році модель повторила свій «подвиг», і мобільний телефон із її рук полетів у голову другої асистентки. З усіх жертв Наомі найбільше пощастило покоївці Міллісенті Бертон — у 2004 році їй дістався від знаменитості лише ляпас. Мабуть, мобільника під руками не було...