Сама собі режисер

01.06.2006
Сама собі режисер

Пенелопа Крус.

      «Кіношна» вдача примхлива: сьогодні тебе режисери один поперед одним запрошують ощасливити їхню стрічку своїм гарненьким личком і талантом. А завтра, дивись, таких пропозицій може і не бути. Застрахуватися від підступних ударів долі вирішила поки що молода й успішна Пенелопа Крус. Презентуючи на фестивалі у Канні стрічку «Вольвер», де Пенелопа зіграла головну роль, актриса оголосила про створення власної кінокомпанії. «Я відкриваю нову главу в своєму житті і сподіваюся, що вона буде успішною», — сказала 32-річна зірка. Більше того, компанія Крус, яка вже й має назву «88 Продакшн», найближчим часом приступить до зйомок двох перших фільмів.

      Одна зі стрічок, яку зніматиме кіностудія Пенелопи, — «Пристрасна Індія». Як і годиться індійському кіно, в фільмі йтиметься про кохання молодої та бідної танцівниці фламенко й принца-махараджі. Як не важко здогадатися, роль танцівниці Пенелопа Крус зіграє сама — іспанська зовнішність актриси цілком дозволяє зваблювати індійського махараджу, та й професійні заняття танцями у минулому нарешті згодяться. До речі, фільм грунтується на реальних подіях, що відбувалися на початку XX століття.

      А тим часом поринути в кінобізнес у новій ролі зібралася ще одна голлівудська зірка. Після «Основного інстинкту-2» Шерон Стоун уже не хоче заробляти гроші, мліючи під софітами й оком кінокамери. В 48 років саме час зайнятися соліднішою справою: наприклад, пересісти у режисерське крісло. Наприкінці цього року мають розпочатися зйомки її режисерського дебюту з робочою назвою «Без змін». А ще Стоун має намір вкласти близько ста мільйонів своїх кревних доларів у кінобізнес. Інвестиції Шерон минуть Голлівуд і попрямують за океан — до Великобританії. Перспективи майбутньої співпраці Стоун уже обговорила з британським кіномагнатом Брессом Хетом. Щоправда, зірка ще не визначилася, куди краще вкласти гроші, — в одну з уже існуючих кіностудій чи створити власну.