Шампіньйони від рятувальників

26.05.2006
Шампіньйони від рятувальників

У теплиці аварійно-рятувального загону.

      Підсобне господарство з худобою і птицею, поля з урожаями зернових, водоймище з рибою (яке одночасно є базою для підготовки водолазів), сучасна теплиця з урожаєм огірків та помідорів, підвал зі штучними грибами — коли потрапляєш до Спеціального аварійно-рятувального загону, що дислокується в місті Ромни на Сумщині, то здається, що завітав у якесь передове фермерське господарство. Насправді ж у цьому чималенькому хазяйстві пораються самі рятувальники. «Працюють всі — виграють теж всі», — каже начальник загону, полковник внутрішньої служби Сергій Біляєв. І з ним важко не погодитися. Приміром, до 8 Березня жінки аварійно-рятувального загону, окрім обов'язкових поздоровлень, традиційно отримують до святкового столу ще й овочі зі своєї теплиці. А з яким задоволенням діти працівників загону вудять разом із батьками рибу у власній водоймі. Головне ж те, що люди протягом доби мають можливість повноцінно харчуватись у їдальні загону, продукти до якої самі ж і постачають з власного господарства.

Валерій ШОКУТЬКО.