Дитячий ТелеБелькіт

13.05.2006

      Поки українські противники багатогодинного стирчання перед телевізором трощили на Хрещатику старенькі «зомбі-ящики», поки британські вчені готували до публікації чергове дослідження про шкоду, якої завдає телевізор дитячій і дорослій психіці, американці знай собі розширювали і без того велике коло споживачів телепродукції. Позавчора у США почав працювати перший у світі телеканал для немовлят, орієнтований на дітей віком від кількох місяців до трьох років.

      Як передає «Лента.ру», BabyFirstTV (саме так називається ця «кнопка») мовитиме цілодобово через супутники й кабельні мережі. Батькам це задоволення коштуватиме 9,99 долара в місяць.

      Керівники каналу стверджують, що їхні програми допомагатимуть малюкам розвиватися, однак лікарі наполягають на протилежній думці. Адже до трьох років діти вчаться розмовляти й спілкуватися з однолітками, і жодні дурнуваті «Телепузики» не зможуть замінити дітлахам живої бесіди.

      Але навряд чи голос медиків хтось почує — американці не зважають на висновки вчених. За даними статистики, у США вже сьогодні 68 відсотків дітей віком до двох років переглядають телепрограми щотижня, а 25 відсотків мають телевізор у себе в кімнаті.