«Київ Травневий» ставить на майстер-класи

11.05.2006

      Заспівувати на фестивалі «Київ Травневий» цого року будуть французи — 14 травня у Центральному парку культури та відпочинку Києва.

 

      Компанія «Брют де Бетон продюксьйон» представить мультимистецький проект «Чорнобильська діагональ». Наступного дня у Театрі російської драми зустрічайте Євгенію Симонову — у виставі театру Маяковського «Три високі жінки» (за п'єсою Олбі) народна артистка Росії зіграє... 92-річну бабцю.

      Цього року одним з основних майданчиків фестивалю буде Центр Леся Курбаса, де ледь не щодня відбуватимуться майстер-класи та вистави. Причому авторитетні гості планують повномасштабні практично-теоретичні акції. Семінар Ерхарда Мюллер (Німеччина) з контактної імпровізації «...прямуй за потоком» проходитиме три дні поспіль; майстер-клас Сергія Остренка «Імпровізація та спонтанність в акторській грі» також має дві частини; по кілька днів зарезервували за собою Трес Театро (Італія), що запрошує на майстер-клас «Персональні фотографії як джерело акторського сценічного матеріалу», Шейлі Гордон (США), який проведе мистецький семінар «Трансформація та споглядання: розуміння голосу»... Також «Київ Травневий» прийматимуть у себе й інші столичні театри: оперета, Молодий театр, ТЮГ на Липках, «Сузір'я»... Свої танцювальні, театральні, музичні імпрези до Києва привезуть мистецькі колективи з Росії, Франції, Білорусі, Італії, Швеції, Ізраїлю, Румунії, США, Кореї... Окремим пунктом фестивалю стоїть «Зустріч сербської і української культури» : відбудуться відео-презентації кількох сербських вистав, а також представлення книги «Новітня сербська драматургія».

      Завершить програму «Києва Травневого-2006» Карел Готт — 30 травня зірка чеської естради разом із партнеркою Хеленою Вондрачковою запрошує на концерт у Національну оперу.