Чорний піар запорізької ПР

27.04.2006

      Перемогти на мерських виборах-2006 у Запоріжжі чинному міському голові Євгену Карташову, за великим рахунком, допоміг... «чорний піар» газети «Регион-Экспресс». Адже, саме протестуючи проти брудних виборчих технологій Партії регіонів та її висуванця Володимира Кальцева, дев'ятеро претендентів на крісло мера за тиждень до голосування зняли свої кандидатури. Відтак основна частина їхнього електорату 26 березня проголосувала за об'єкт «брудних» нападок «регіоналів».

      На прес-конференції з цього приводу обурені кандидати заявили про безчинства конкурентів, які затіяли цинічну піар-кампанію. Вона вельми скидилася на ту, яку свого часу організував проти покійного мера Олександра Поляка той-таки Володимир Кальцев.

       У зверненні до виборців Запоріжжя, підписаному дев'ятьма екс-претендентами, акцентувалося, що «в 2004 році прихильники Януковича намагалися розділити український народ на людей першого, другого і третього сортів. Тепер нас знову ділять — на жовтих євреїв і білих слов'ян... Так, як газетка Партії регіонів, тільки гітлерівці і фашисти ставили на євреях жовту мітку. Опублікувавши на жовтому тлі портрети трьох відомих бізнесменів-євреїв, «Регион-Экспресс» стверджує, ніби цей олігархічний клан володіє «Запоріжсталлю», «Індустріалбанком» й усім Запоріжжям, а міський голова Євген Карташов виконує їхні замовлення. Усі тексти анонімні, тому відповідальність за них повинен нести засновник і видавець, тобто запорізьке обласне відділення Партії регіонів».

      Саме ця «фірма» стала відповідачем за позовом Євгена Карташова про захист честі, гідності і ділової репутації. Представниця «регіоналів» Катерина Кириченко не змогла підтвердити оприлюднений газетою «компромат», за яким чинний мер нібито «підставив» «Індустріалбанку» для наступної «прихватизації» 119 об'єктів комунальної власності (насправді в кредитній заставі перебувають лише три об'єкти міської громади). А ось позивач довів недостовірність інформації всіх трьох скандальних публікацій.

      «Брехня має бути покарана, — вимагав Карташов. — Тим паче що статті плямують не тільки мої честь і гідність, а й усієї виконавчої влади». Аргументи переобраного мера місцевий суд Орджонікідзівського району Запоріжжя визнав переконливішими і 21 квітня задовольнив претензії позивача: упродовж місяця «Регион-Экспресс» опубліковує спростування і сплатить судові витрати. Скарбниця Партії регіонів, щоправда, збідніє лише на 47 гривень.