Чардаш на берегах Дніпра

27.04.2006

      Минулої суботи в повторному матчі 1/2 фіналу Кубка ЄГФ запорізький «Мотор» мав усі шанси реваншуватися після поразки в Будапешті з різницею в один м'яч. На жаль, домашній поєдинок став майже повним віддзеркаленням виїзного.

      У дебюті запоріжанки намагалися піти у відрив, і це підопічним Йосипа Петковича вдавалося. Однак було помітно, що «Ференцварош» свідомо не форсує події й комбінує без надмірних зусиль; «вибухали» гості винятково для проведення стрімких контратак. «Мотор» забивав на гол-два більше, але переважно в результаті багатоходівок, які відбирали в наших гандболісток чимало сил. А це було на руку гандболісткам із Будапешта, до того ж вони знали про кадрові проблеми українського чемпіона. Петкович неодноразово казав: якщо лава запасних «Мотора» не подовшає — він піде з команди (навіть термін встановив — серпень цього року).

      Мінімум можливих замін і спричинив «переміну влади» на майданчику після перерви (першу половину поєдинку запоріжанки виграли з рахунком 16:14). Команди почали лідирувати поперемінно. За 10 хвилин до завершення двобою «Мотор» ще мав перевагу в бажані два м'ячі. Однак нервове й фізичне виснаження — як і тижнем раніше в Будапешті, де за 10 хвилин до сирени запоріжанки вигравали з різницею в чотири м'ячі, —  позначилося на підсумковому результаті. Угорки додали в командній швидкості — й отримали прийнятні для себе 27:27. Після гри Настя Підпалова-Бородіна, яка стала авторкою 14 голів, зізналася: «Нам забракло сил зіграти в такому темпі до кінця». П'ять м'ячів — в активі Олени Резнір. У складі «Ференцвароша» найрезультативнішою виявилася Тот — вона «розписалася» у воротах Лариси Заспи 10 разів.

      Йосип Петкович на зустріч із журналістами не прийшов. Його розпач можна зрозуміти: наставник якраз мав відзначати день народження і сподівався на подарунок підопічних у вигляді путівки до фіналу...