Таких у Преслі не беруть

19.04.2006
Таких у Преслі не беруть

Так виглядає один із двійників Елвіса Преслі, поки що «контрафактний».

      Схоже, американці ризикують більше не побачити натовпу чоловіків, одягнутих у блискучі екстравагантні костюми «під Преслі», які принаймні раз на рік збираються на масштабний фестиваль двійників легендарного короля рок-н-ролу. І річ зовсім не в тім, що в Елвіса більше не лишилося божевільних шанувальників. Навпаки, фанатів співака вистачить не на одне музичне збіговисько. Проблема в тому, що власник 85 відсотків компанії «Елвіс Преслі ентерпрайзес», яка дбає про спадщину короля рок-н-ролу, збирається заборонити виступи двійників зірки! А їх тільки у Сполучених Штатах живе близько 30 тисяч, нагадує газета «Таймс».

      Своє рішення керівник компанії мотивує проектом гігантського шоу, присвяченого Преслі, який готується в Лас-Вегасі. Мовляв, якщо наше шоу грунтується на двійниках Елвіса, то навіщо нам «неавторизовані» двійники? Авжеж, «пірати» можуть відтягнути великий шмат глядачів від «ліцензованих» музикантів...

      Раніше, коли компанією  «Елвіс Преслі ентерпрайзес» володіли тільки спадкоємці співака, вони ніяк не перешкоджали двійникам Елвіса розважатись і заробляти якісь грошенята. Але Роберт Сілерман викупив у Лізи Марії Преслі частку в сімейній компанії і тепер розпоряджається як Грейслендом (маєтком видатного музиканта в Мемфісі), так і його ім'ям та образом.