«Полювання на піранiю». «Зелені» можуть не хвилюватися

18.04.2006

      Володимир Машков та Євген Миронов — два секс-символи російського кінематографа. Один такий увесь із себе мужній, вульгарно-брутальний, рішучий і «безбашенний», інший — інтелігентний, пристрасний спокусник iз бездонними очима. Навіть не знаю, хто із цих двох збере більше прихильниць, а деяким iз них узагалі хоч розірвись — такі хлопці у слабкої статі неодмінно викликають посилене серцебиття і регулярні загострення різних там фантазій. Але наразі шанувальниці як одного секс-символа, так й іншого, і навіть ті, кому подобається збірний образ, мають чудову нагоду намилуватися хлопцями сповна. У новому російському бойовику «Полювання на піранiю» головні ролі зіграли Володимир Машков та Євген Миронов (це вже четвертий «дует» мега-зірок, до цього були фільми «Ліміта», «Мама» та «Ідіот»).

      Причому те, як режисер Андрій Кавун поділив ролі між акторами, подивує всіх і кожного. Машков у «Полюванні на піранiю» грає Кирила Мазура, агента спецпідрозділу «Піранiї» — героя винятково позитивного з численними й об’єктивними знаками «+» в особистій справі. Миронов, усупереч всій своїй бездоганній творчій репутації, зіграв злодія Прохора, бандюка і господаря тайги, який має своєрідне хобі — влаштовує полювання на людей. Заради цілісності образу свого героя Миронов навіть дозволив перефарбувати своє волосся у білий колір: бандюк-альбінос — це щось!

      У картині, знятiй за однойменним романом Олександра Бушкова, сконцентрована така кількість трюків різної складності, що десь наприкінці титрів маленькими літерами можна сміливо зазначати: «Посібник для каскадерів-початківців». Майже всі трюки актори виконують самі. «Такої кількості адреналіну я вже давно не отримував», — зізнався після зйомок Володимир Машков. Хоча без втрат — за великим рахунком, не суттєвих — тут не обійшлося. Так, є у фільмі епізод, коли герой Машкова з підручних матеріалів майструє лук. І одним із таких матеріалів виявилася розкішна коса актриси Світлани Антонової, що виконувала роль соратниці Мазура, Ольги. Мистецтво, як відомо, вимагає жертв... Хоча команда «Полювання...» постійно намагалася їх мінімізувати. Так, коли стало зрозуміло, що для зйомок на натурі, які планувалися під Красноярськом, доведеться вирубати не один кубометр лісу, продюсери Валерій Тодоровський та Ілля Неретін від цієї ідеї терміново відмовилися. І благополучно відзняли «тайгу»... під Мінськом.

      «У цій роботі мені цікаво зняти трюкове кіно у всіх його проявах, — розповідає Андрій Кавун. — До цього було три серіали — стосунки, психологічні розмови, життєві колізії. Тут же хотів реалізувати свої хлопчачі фантазії, створити видовищне кіно. Наче мультик, де щохвилини має відбуватися щось захопливе...» Чого-чого, а видовищності «Полюванню на піранью» вистачає.

      У фільмі також знімалися Сергій Гармаш, Андрій Мерзлікін, Михайло Єфремов, Олексій Горбунов...