ХРОНІКА

18.04.2006
Гандбол

      У першому півфінальному матчі розіграшу Кубка ЄГФ серед жіночих команд запорізький «Мотор» програв в Угорщині «Будапешту» з мінімальною різницею м'ячів — 23:24. У складі чемпіонок України найрезультативнішою стала Ірина Шуцька — 6 голів. Матч-відповідь відбудеться у Запоріжжі 22 квітня.

Шахи

      Василь Іванчук за підсумками індивідуального чемпіонату Європи в Кушадаси (Туреччина) фінішував на другому місці. Хорват Зденко Кожул, який тривалий час випереджав нашого співвітчизника на півочка, зберіг цей відрив, ставши золотим призером з 8 балами в 11 турах. «Бронза» — у болгарина Кмрила Георгієва (7 очок).

      У жінок чемпіонкою стала туркеня Катерина Аталік.

Велотрек

      У французькому Бордо завершився чемпіонат світу з велотреку. Українська команда на цих змаганнях здобула дві медалі, причому обидві — в активі чоловіків. «Срібло» в дисципліні медісон здобули Володимир Рибін і Любомир Полатайко, а в командній гонці переслідування українська четвірка у складі Любомира Полатайка, Володимира Дюді, Романа Кононенка і Максима Поліщука завоювала «бронзу».

Теніс

      На жіночому турнірі в Чарльстоні (США) з призовим фондом 1,34 млн. доларів головний приз в одиночному розряді здобула росіянка Надія Петрова. Сіяна під другим номером, у фіналі вона обіграла швейцарку Паті Шнайдер — 6:3, 4:6, 6:1. У змаганні пар Реймонд/Стосур (США/Австралія, 1) у вирішальному матчі здолали Руано-Паскуаль/Шонессі (Іспанія/США, 2) — 3:6, 6:1, 6:1. Наш дует сестер Олени й Катерини Бондаренко вилетів зі змагання в другому колі, коли поступився Домінгес-Ліно/Венто-Кабчі (Іспанія/Венесуела) — 2:6, 4:6.