Розлучення «Ісполіна» та «Золотої рибки»

18.04.2006
Розлучення «Ісполіна» та «Золотої рибки»

Янi до смаку iншi медалi. (Фото РЕЙТЕР.)

      Торік найуспішніша українська плавчиха Яна Клочкова вирішила спробувати свої сили й у бізнесі.  Частину зароблених на водяних доріжках світу коштiв зіркова Яна інвестувала в ТзОВ «Ливарно-механічний завод «Ісполін», що в місті Дубно.  З появою інвестора в особі Клочкової гендиректор підприємства Ігор Фесюк сподівався на цілу низку потужних будівельних проектів — монтаж нової ливарної лінії, придбання і встановлення сучасних електроплавильних печей.  Однак успішна співпраця «Золотої рибки» та ливарників тривала лише близько півроку.

      «Очевидно, Яна Клочкова вирішила, що підприємство нашої галузі, та ще й у такому не досить багатому регіоні, як Рівненщина, приносить малі прибутки. Тому на початку року поставила вимогу повернути інвестовані нею кошти. Нині завод «Ісполін» повністю розрахувався з Клочковою. Втім і без цих інвестицій підприємство продовжує працювати в нормальному режимі», — повідомив комерційний директор товариства Олександр Сорочинський.

      Варто нагадати, що 19 січня Яна Клочкова погодилася стати другим номером у списку Партії регіонів на виборах депутатів Харківської міської ради. Тож її рішення розлучитися з «Ісполіном» може мати й певне політичне підгрунтя — недаремно керівництво заводу натякає на намагання Яни «збільшити свій вплив». Але, швидше, цей крок є бажанням перенести інвестиції у більш економічно розвинений Харків, де  Яна Клочкова стала депутатом міської ради.