Коропинки для дитинки

08.04.2006

      Не тільки столиця, а й провінція тепер може похвалитися власноруч написаною та виданою українською книгою: на Черкащині презентовано дитячу книжку місцевого автора Анатолія Коропенка «Смішинки — коропинки». У виданні зібрані гуморески для дітей від 8 до 13 років, що раніше друкувалися у всеукраїнській газеті «Новачок».

      «Герої моєї веселої книжки — звичайні школярі з усіма їхніми вигадками, шкільними приколами та хитрощами. Переконаний, що «Смішинки — коропинки» можуть гідно конкурувати з популярним російським «Єралашем». І хоча, як відомо, книжка телеекрану не товариш, але за сюжетом гуморески далеко не гірші, а може, навіть і кращі та цікавіші будуть для українських школярів. Утім висновки робити самим юним читачам», — каже автор дитячої книжки, черкаський журналіст Анатолій Коропенко.

      «Думаю, що не тільки діти, а й дорослі — всі, хто прочитає цю збірку, з чудовими, як і слово, малюнками, будуть щиро захоплені дотепними жартами, що викликають теплу усмішку й зігрівають душу», — зазначає черкаський письменник Сергій Носань.

      Збірка дитячих гуморесок яскраво ілюстрована молодим художником Максимом Стасюком, а видати її авторові допоміг колишній учитель, а нині — народний депутат Верховної Ради соціаліст Олексій Малиновський.