Чим би діти не тішились...

07.04.2006
Чим би діти не тішились...

Отака от російська «Імперія» на польських теренах

      Слідом за Першим російським каналом цю телевізійну забавку для представників шоу- та політбізнесу взявся показувати й «українсько-шустерний» ICTV. Як і годиться, сусіди не стали винаходити колеса. Формат рольової гри «Імперія» вигадали шведи, а згодом телевтілили французи, бельгійці та голландці. По-хорошому, дія шоу мала б відбуватися у середньовічному замку. Очевидно, жодної путньої споруди на неозорих просторах своєї юної батьківщини в росіян не виявилося. Навіть Кремль не надто тягне на роль імперського знімального майданчика.

      Довелося гратися в імперські ігри на території Польщі, в рицарському замку ХII сторіччя Гродзєку, неподалік від Вроцлава. Очевидно, щоб уникнути корупції в лавах гравців, на роль ведучого, Магістра Імперії, запросили відомого польського актора Даніеля Ольбрихського. Ведучий, якому «одновалентно», Жириновський перед ним чи Діма Білан, не надто церемониться з учасниками, а що нікому не намагається підіграти, то вже напевно. Славетні російські персонажі щосили намагаються зіграти в «Імперії» себе, коханих. Хоча вже спочатку пощастило не всім.

      Річ у тім, що суть гри полягає в тому, що гравцям доводиться ділитися на «багатих» та «бідних». І вже минулої неділі о 19.55 глядачі каналу ICTV дізналися, кому яка роль випала. Намисто Правителя Імперії дісталося Дімі Білану. Визначилася ще трійка пестунчиків долі, серед яких, звісно ж, опинилися Володимир Вольфович, Маша Малиновська та Жанна Фріске. Жириновський у ролі багатого поводився чи не найприродніше. Принаймні звертання: «Холоп!» на адресу Барі Алібасова у вустах російського політика звучало, мов рідне. Натомість Барі Алібасов виявив несподівані, питомо бідняцькі таланти, чим страшенно здивував не лише глядачів, а й учасників шоу, своїх братів у статусі «бідняків». Барі, виявляється, і швець, і кравець. Йому вдалося і корову подоїти, і хліб сякий-такий спекти, чим він цілком справедливо виборов собі статус «пахана» у таборі «голоти».

      Під час першої ж «дуелі на виліт» (такі дуелі відбуватимуться щосерії) із шоу вибув сердешний Льоня Голубков. Його було щиро шкода, адже, так і не розбагатівши свого часу на «МММ», актор мріяв залишитися в «Імперії» єдиним гравцем і накосити дещицю «лаве».

      Подейкують, що у наступних серіях шоу імперську владу перебере на себе невгамовний Володимир Жириновський. Хто б сумнівався! Адже неозброєним оком видно, як Вольфовичу не до вподоби купатися у ванні після того, як перед ним там побувало ще троє гравців із «багатих». Як завше, там, де з'являється цей політик, не обійдеться і без мордобою.

      Маша Малиновська страшенно переживатиме повалення з імперського трону Діми Білана. Залишившись у замку в компанії з Жириновським, вона насмілиться носити Дімі харчі з царського столу. За цим категорично забороненим правилами гри заняттям Вольфович її заскочить і зі словами: «Що, до коханця побігла?!» — почне шмагати її паском «по чому вчистить». До нього залюбки приєднається і Василь Шандибін. Після такого ганебного побоїська Діма Білан разом із Машею вирішать залишити проект.

      Отака ось гра, шановні телеглядачі. Хтозна, як вона відбувалася у французів із голландцями, але, подивившись лише першу серію російського варіанту, запевняю вас: на психологію наших сусідів «Імперія» лягає, мов рідна.

 

ІНФОРМАЦІЯ «УМ»

      Початковий склад гравців був такий: Володимир Жириновський, Василь Шандибін, Діма Білан, Жанна Фріске, Маша Малиновська, Володимир Пермяков (Льоня Голубков із сумнозвісної реклами «МММ»), Ганна Терехова, Наталія Сенчукова, Олена Дробишева, Ірина Апексімова, Даша Поверьоннова, Олена Захарова, Петро Марченко (ведучий новин на Першому каналі), Михайло Мамаєв, Ірина Коржаненко (олімпійська чемпіонка), Ірина Лачина та Барі Алібасов.

      Імовірні медичні й транспортні витрати всіх вісімнадцяти учасників шоу застраховані. Страховка кожного з них складає сорок тисяч американських доларів, плюс іще по двадцять п'ять тисяч доларів на кожного — на випадок нещастя.

  • Сашко Лірник: Казку пропускаю через себе...

    Хто не знає Сашка Лірника? Виявляється, є такі. Та з кожним новим днем незнайків стає все менше: то книга з Лірниковими казками до рук потрапить, то диск хтось перепише й дасть послухати, то на телебаченні Лірникову вечірню казочку тато з мамою увімкнуть. Казкар постійно спілкується з читачами, слухачами й глядачами, їздить з волонтерською місією на Донбас, а також за кордон, до українців діаспори. >>

  • Розкадровані мандри

    Професійна мандрівниця Ольга Котлицька цього тижня у Києві збирає друзів, щоб нагадати: телепроекту про подорожі, автором і ведучою якого вона є, уже 20. Спочатку був «На перший погляд», потім він трансформувався у «Не перший погляд». >>

  • Сміятися з леді-боса

    Навіть якщо комедії не ваш улюблений кіножанр, варто подивитися на неперевершений талант однієї з найсмішніших сучасних коміків — американської акторки Меліси Маккарті у новій стрічці «Леді бос», що цього тижня виходить у прокат в Україні. >>

  • «За мною там Непал, Гімалаї сумують»

    Телеведучий Дмитро Комаров на каналі «1+1» показав Камбоджу, Індію, Кубу, Болівію та інші країни такими, як ніхто не здогадувався. Він «вивертає» світ і показує його з вражаючих сторін. У кабінеті Дмитра в офісі «Плюсів», де ми ведемо розмову, ніби зібрані шматочки екзотичних країн, у деталях. >>

  • У новинах немає змоги «погратися»

    Упродовж останніх років вибагливі телеглядачі, які цінують свій час, усе частіше відмовляються від перегляду ефірів так званих великих каналів, де навіть у новиннєвих блоках орієнтуються на «інформацію розваг» — інфотеймент. >>

  • Провокатори з мікрофонами

    У Донецьк прибула група з 20 представників російських ЗМІ, перед якими поставлено завдання «фіксації обстрілів мирного населення українськими військовими», а також «консультацій» з організації провокацій, — повідомили в групі «Інформаційний спротив». >>