Пiдтримка музейних працiвникiв

04.04.2006
Пiдтримка музейних працiвникiв

      У минулому році МБФ «Україна 3000» уперше в нашій державі організував конкурс на отримання стипендій для музейних фахівців на 2005—2006 рр. У ньому взяли участь 265 осіб, які представляли 193 музеї з 25 регіонів України.

      У рамках цієї програми стипендії та матеріальну допомогу для проведення наукових досліджень отримали 24 особи з 17 регіонів. Також цільову благодійну допомогу отримала низка музеїв, зокрема Одеський літературний музей та Одеський муніципальний музей особистих колекцій ім. О. В. Блещунова тощо.

      Загальна сума виплат стипендій і благодійної допомоги музеям за програмою конкурсу на 2005—2006 рр. становить понад 150 тис. грн.

      Головна мета Програми на 2006—2007 рр., що є продовженням попередньої: підтримати шляхом надання благодійної допомоги тих фахівців, які своєю діяльністю перетворюють музей на центральний елемент культурного простору в регіоні, працюють для суспільства, сприяють популяризації культурного надбання, яке зберігається в музеї.

      Завдання Програми:

      стимулювання активної діяльності музейних фахівців у галузі збереження, вивчення та публічного використання музейних колекцій;

      підвищення авторитету та суспільної ролі професії музейного працівника;

      поширення передового досвіду організації музейної роботи, впровадження окремих музейних проектів;

      створення умов для залучення до музейної роботи молодих фахівців;:

      створення умов для творчого пошуку в музейному середовищі.

      Учасниками Програми на отримання благодійної підтримки можуть бути штатні адміністративні, наукові і творчі працівники будь-яких музеїв України незалежно від їхнього статусу, типу, підпорядкування, власника та інших характеристик.

      Для участі у Програмі кандидат має надіслати поштою або представити особисто до МБФ «Україна 3000» документи, які засвідчують результати його роботи за 2005 рік. Документи мають бути отримані Фондом не пізніше 17.00 20 квітня 2006 р.

      Фонд планує надати благодійну підтримку розміром 1800 грн. (без урахування податків) близько 20 музейним фахівцям. Благодійна допомога призначається за рішенням Правління Фонду на підставі рекомендацій Громадської Ради Фонду за програмою «Центр розвитку музейної справи» і буде сплачуватися протягом 6 місяців шляхом щомісячних траншів у розмірі 300 грн.

      Благодійна допомога може бути надана повторно у тому ж об'ємі з виплатою за такою самою схемою (300 грн. щомісяця з грудня 2006 по травень 2007 рр.), якщо протягом першого етапу отримання допомоги особа, що її набула, систематично працює в напрямку підвищення авторитету відповідного музею у місці його розташування, а також сприяє розвитку музейної справи в цілому.

      Результати Програми і список набувачів допомоги будуть оприлюднені 18 травня 2006 р. — у Міжнародний день музеїв.

      З детальними умовами Програми підтримки музейних працівників на 2006—2007 рр. можна ознайомитись на Музейному порталі України (www.ukrmuseum.info).

      Контактна особа: Олексій Копитько, керівник програми «Центр розвитку музейної справи».

 

Тел.: (044) 467-67-95. Факс: (044) 467-67-83.

E-mail: [email protected]

 

Анкета кандидата на отримання матеріальної допомоги
за Програмою підтримки музейних працівників України на 2006—2007 рр.

 

Інформація про кандидата:

1. ПІБ (повністю).

2. Дата і місце народження.

3. Фото кандидата.

4. Адреса, телефон, e-mail.

5. Розгорнуте CV кандидата.

6. Місце роботи, посади, які обіймалися протягом 2005 р.

Інформація про музейну установу:

1. Адреса музейної установи, телефон.

2. ПІБ керівника музею.

3. «Візитна картка музею» (короткий нарис про музей, історію його заснування, колекцію, експозицію, діяльність тощо).

Додайте, будь ласка, матеріали, які підтверджують результати Вашої роботи у 2005 році:

      1. Наукові, науково-популярні та інші статті (додайте копії статей із зазначенням часу, місця і видання, де було надруковано, або посилання в Інтернеті).

      2. Наукові, науково-популярні, публіцистичні монографії, методичні розробки чи художні твори з музейної проблематики (додайте по одному примірнику).

      3. Радіо і телепередачі (укажіть час, місце виходу з зазначенням ЗМІ, якщо є — додайте відповідні касети з записами).

      4. Презентаційні матеріали музею, підготовлені за авторською розробкою або за участі претендента (додайте по одному примірнику).

      5. Плани авторських лекцій, екскурсій (вкажіть аудиторію, що була охоплена).

      6. Виставки, експозиції, створені за авторськими розробками стипендіата (додайте короткий опис, коли і де відбувалося, відгуки преси, бажано фото).

      7. Інтернет-проекти (вкажіть посилання).

      8. Гуртки при музеях (вкажіть характер участі і охоплену аудиторію).

      9. Інші проекти, які сприяють кращому ознайомленню місцевої громади з музейними колекціями та підвищують авторитет музею в місті його розташування (додайте короткий опис, відгуки та інші матеріали).

      10. Участь у наукових конференціях, громадських слуханнях з музейної проблематики (зазначне час і місце проведення, тематику заходу).

      11. Стажування, навчальні семінари, курси підвищення кваліфікації (зазначте час, місце проведення, тематику заходів).

      12. Проекти, що планується здійснити протягом 2006 р. (короткий опис).

      13. Будь-які інші матеріали, що дозволять краще оцінити суспільно-корисну діяльність кандидата (рекомендаційні листи, відгуки  у пресі, спеціальні відзнаки, пов'язані з професійною діяльністю тощо).

      Всі матеріали мають бути отримані Фондом «Україна 3000» не пізніше 17.00 20 квітня 2006 р. Особи, яким призначена матеріальна допомога, будуть повідомлені про результати офіційним листом.

      Матеріали, отримані від кандидатів і учасників Програми, не рецензуються і не повертаються. Фонд має право на використання отриманих матеріалів, при неухильному дотриманні авторських прав, для популяризації ідеї розвитку музейної справи в Україні, зокрема для підготовки презентаційних матеріалів, публікацій на офіційному сайті Фонду, в ЗМІ, а також в інших цілях, які відповідають статутним завданням Фонду.

Адреса: 04070, м. Київ, вул. Боричів Тік, 22-А. Міжнародний фонд «Україна 3000».

Контактна особа — Олексій Копитько.

Тел.: (044) 467-67-95.

Факс: (044) 467-67-83

[email protected]

  • Галина Климович: Нинішня команда зробить усе, щоб спростувати факт отруєння Віктора Ющенка

    Кримінальна справа про отруєння Віктора Ющенка по праву може стати одним iз символів влади в українській політиці.

    За шість років розслідування у справi накопичилося більше 320 томів зі свідченнями двох iз половиною тисяч осіб, серед яких — президенти, спікери, міністри, лідери політичних сил, олігархи, їхнi коханки, секретарі, охоронці та помічники. Усі ці свідчення зафіксовано на папері й підписано самими свідками. Починаючи від Леоніда Кучми, Бориса Березовського, Юлії Тимошенко, Віктора Пінчука і закінчуючи директором російського видавничого дому «КоммерсантЪ» Дем’яном Кудрявцевим.

    І сьогодні в руках пiдприємливого слідчого навіть невелика частина справи може стати скринькою Пандори української політики. Відмінність лише в тому, що, за переказами, на дні тієї скриньки лежала Надія. А ось надії на те, що справу про отруєння Віктора Ющенка коли–небудь буде передано до суду, залишається все менше. Оскiльки цінність розслідування цієї справи з кожним роком тільки росте.

    П’ять років Віктор Янукович і його команда звинувачували своїх попередників у зайвому політизуванні розслідування справи про отруєння. Але з моменту інавгурації нового глави держави ажіотаж навколо цієї теми тільки збільшується.

    Останні три роки «сірим кардиналом» і «злим генієм» справи про отруєння Ющенка називали керівника слідства Галину Климович. Одним з останніх, кого вона встигла викликати на допит у Генеральну прокуратуру, був Віктор Янукович. А через два місяці після інавгурації Галина Климович подала рапорт про відставку, де детально описала, хто і як перешкоджав розслідуванню справи про отруєння Віктора Ющенка.

    Це найдетальніше інтерв’ю щодо розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка за всі шість років слідства. >>

  • Народний проект

    Нещодавно у рамках П'ятого міжнародного фестивалю «Будівництво та архітектура-2006» холдингова компанія «Київміськбуд» провела семінар на тему «Десять років «Народному проекту» «Київміськбуду» — програмі будівництва за кошти населення». Цей семінар зібрав чималу аудиторію фахівців, а також представників преси. Було цікаво дізнатися з перших вуст про виникнення і розвиток програми інвестування населенням коштів у своє майбутнє житло. >>