СТОЛИЦЯ

30.03.2006

      Влада Києва видала на-гора нову низку розпоряджень щодо допомоги малозахищеним верствам населення у рамках виконання міської комплексної програми «Турбота» на 2006-2010 роки. Отож чим і кому допоможуть цього року в столиці.


Інвалідам куплять окуляри

      Столична влада виділила 61 тисячу гривень для придбання окулярів для малозабезпечених киян та інвалідів по зору. Як повідомляє прес-служба Київської міської адміністрації, ці люди, котрi перебувають на обліку в органах соціального захисту населення та Пенсійного фонду України як одержувачі пенсії та допомог, отримають для купівлі окулярів грошову допомогу.

Сироти-студенти отримуватимуть продукти і вчитимуться безкоштовно

      Упродовж року діти-сироти, які навчаються у професійно-технічних навчальних закладах Києва, щомісячно отримуватимуть безкоштовні продовольчі набори вартістю 100 гривень (із розрахунку на одну особу). Як повідомляє прес-служба КМДА, на ці заходи місто виділило кошти в сумі 651 тисяча гривень. Також влада Києва виділила 7 мільйонів гривень на компенсацію оплати навчання певним категоріям студентів-інвалідів та студентів-сиріт в університеті «Україна».

Першокурсники-сироти отримають по 100 гривень допомоги

      Діти-сироти, які є першокурсниками вищих навчальних закладів, отримуватимуть по 100 гривень щомісячної матеріальної допомоги від влади міста. Зазначену допомогу до 30 червня отримуватимуть 113 дітей-сиріт. Крім того, діти, якi закінчать перший семестр на «відмінно», щомісячно отримуватимуть по 200 гривень.

Політв'язні та жертви репресій одержать підтримку

      Київське товариство політв'язнів та жертв репресій отримає від влади міста 33 тисячі гривень фінансової допомоги на свої потреби, повідомляє прес-служба КМДА.

Малозабезпечених консультуватимуть юристи

      Для забезпечення правовою допомогою малозабезпечених верств населення влада Києва виділила 450 тисяч гривень. Згідно з прийнятим рішенням, повідомляє прес-служба КМДА, зазначені кошти буде перераховано Київській міській муніципальній колегії адвокатів.

Хворі на туберкульоз матимуть вітаміни

      На соціальну підтримку хворих на сухоти, якi лікуються в амбулаторно-контрольних умовах, із бюджету Києва буде спрямовано 200 тисяч гривень. Кошти будуть витрачені на придбання для хворих продуктових наборів. Забезпечити придбання та розподіл цих наборів доручено Головному столичному управлінню охорони здоров'я і медичного забезпечення. Розповсюджуватись вони будуть через київський міський комітет Товариства Червоного Хреста України.

Діти-інтернатівці відпочиватимуть і лікуватимуться

      Місто виділило Головному управлінню соціального захисту населення 350 тисяч гривень. Ці кошти, повідомляє прес-служба КМДА, буде спрямовано на проїзд та оздоровлення дітей-інвалідів Дарницького та Святошинського районів.

Діти загиблих правоохоронців отримають підтримку

      Потягом року місто надаватиме щоквартальну адресну матеріальну допомогу розміром 150 гривень на кожну неповнолітню дитину сім'ї працівника органів внутрішніх справ Києва, який загинув під час виконання службового обов'язку. У Києві мешкає 16 таких діток. На ці заходи міська влада виділила 8700 гривень.