Влада до обіду працює, а опісля — агітує

07.03.2006

      Скарги представників політичних партій та блоків змусили Рівненську обласну територіальну виборчу комісію зобов'язати посадових осіб утримуватися від політичної агітації. Втім таке «утримання» зовсім не задовольняє всіх політичних важковаговиків області. Одна з головних мішеней політичних скаржників — голова облдержадміністрації Василь Червоній, який очолює список Українського народного блоку Костенка—Плюща до обласної ради, — оголосив, що для проведення передвиборчої агітації іде у відпустку. За його словами, відпочинок триватиме з 3 до 27 березня. Червоній зауважив, що у цей період він як кандидат у депутати їздитиме районами Рівненщини та зустрічатиметься з виборцями. На час відпустки «губернатора» областю керуватиме його перший заступник Олег Ковальчук, який, до речі, у обласному списку УНБ є другим.

      Голова обласної ради Роман Василишин цілу відпустку для агітації перед виборами вирішив не брати — для цього, мовляв, вистачить і двох додаткових вихідних на тиждень. Тож починаючи з 2 березня, працює через день — то він голова облради, то лише кандидат у її депутати від партії «Відродження».

      Найоригінальніше ж вирішив проблему сумісництва влади та політичної агітації міський голова Рівного Віктор Чайка, якого на виборах підтримують «Наша Україна» та соціалісти. Пан Чайка взяв відпустку за власний рахунок на чотири години щоденно у другій половині робочого дня. Тобто півдня міський голова продовжуватиме свою адміністративну діяльність, а в інший час — матиме змогу займатися й своїми виборами. У такій «напіввідпустці» Віктор Чайка перебуває ще з 23 лютого, а повністю присвятити свій робочий день проблемам міста збирається вже після 26 березня.