Хто пізно встає, тому банк не дає

16.02.2006

     Хто рано встає, той не лише стає володарем кімнатних капців, а й встигає багато зробити. Людині ж, яка спізнюється навіть на пограбування банку, можна лише поспівчувати... У Хорватії непунктуальний злодій залишився з носом, коли прийшов «брати касу» через 10 хвилин після закриття установи.

      Як повідомляє сайт «Ананова», службовці банку в Загребі вже збиралися йти додому, коли почули наполегливий грюкіт у двері. Вони були просто шоковані, побачивши надворі чоловіка в масці і з пістолетом у руках, який марно намагався потрапити всередину. Через деякий час злочинець облишив спроби вдертися до банку і втік із місця злочину, який так і не відбувся.

      «Більшість тутешніх банків відкриті до сьомої години вечора, але деякі закриваються раніше, — відзначив представник місцевої поліції. — Мабуть, грабіжник просто помилився адресою і переплутав відділення». У будь-якому разі поліція зараз шукає злочинця, і, якщо знайде, невдасі буде висунуто обвинувачення у спробі збройного пограбування.

      Але ця пригода, зрештою, не стала вінцем курйозних пограбувань, які траплялися у світі протягом останніх 50 років.  Згадати хоча б новорічне супершоу, влаштоване Джефрі Зіддером у Нью-Йорку 1979 року. Чоловік вирушив «на справу» в шубі Санта-Клауса, вважаючи, що під Новий рік таке вбрання буде цілком доречим, а для пограбування банку — просто ідеальним. І зброю є куди сховати, і борода заважає впізнати людину, і в мішку зручно нести «заробіток». Усе йшло за планом: Джефрі зайшов до банку, витяг із-під шуби автомат, а потім... мовчки поплескав себе по кишенях і кинувся навтьоки, намагаючись сховатися від поліції на старенькому «Форді». Однак потрапив у пробку і був арештований. Давати свідчення в суді грабіжник не міг — він був німий від природи. Цим і пояснювалася його дивакувата поведінка: зайшовши до банку, чоловік зрозумів, що забув узяти магнітофон із записом фрази з телефільму «Це пограбування, всю готівку мені в мішок!». Замість магнітофона в кишені чомусь опинилася... столова ложка. Німий розбійник вирішив, що жестами та столовими приборами він навряд чи переконає банкірів віддати гроші, тому й пішов ні з чим. Але строк мотати довелося все одно ...