Кохання не вмирає

07.02.2006
Кохання не вмирає

Уже тепер у Черкасах кажуть, що «Надія» стане справжньою окрасою міста.

      У Черкасах одним недобудованим об'єктом, що довгі роки муляв людям очі на перехресті центрального бульвару Тараса Шевченка і вулиці Пушкіна, стало менше. Віднедавна незавершене будівництво НДІ технології електротехнічної промисловості почало перетворюватися на перший у місті елітний житловий комплекс «Надія», загальною площею майже 27 тис. квадратних метрів. Цей 8-поверховий будинок на сім під'їздів Леонід Шиятий, власник товариства «Леонід», назвав і зводить у пам'ять про свою покійну дружину Надію.

      Як повідомив «Україні молодій» Дмитро Зорін, один із керівників товариства «Леонід», на першому поверсі розмістять бутіки, книгарні, ательє мод, на другому будуть офіси. В елітному житловому комплексі — усього 80 квартир, площа, наприклад, трикімнатних квартир — від 157 квадратних метрів, а чотири- і п'ятикімнатних — від 207 «квадратів» і 240 відповідно. Є тут і 2-рівневі квартири, розмістяться вони на двох верхніх поверхах і будуть особливо просторими: приміром, площа 5 і 6-кімнатних квартир — по 380 і 517 квадратних метрів. Кухні в цьому будинку — площею 25 «квадратів», а санвузли — до 12.

      «Ми зробили акцент на тому, щоб мешканці цього комплексу 25 — 30 років до комунікацій не доторкалися взагалі: крім своєї котельні, у нас — своя свердловина, аварійне водо- і електропостачання», — пояснює Дмитро Зорін.

      Усередині цього елітного житлового комплексу заплановано навіть актовий зал і зимовий сад, а на території двору — дитячий майданчик, дворівневий утеплений паркінг iз мийкою автомобілів, охорона при в'їзді й консьєржі в кожному під'їзді. Передбачається також створення власної житлово-експлуатаційної контори. Вартість цього об'єкта сьогодні становить 9 мільйонів доларів, ціна одного квадратного метра житла — 720 — 850 доларів (для порівняння: в Києві майже удвічі дорожче коштує «квадрат» у звичайному, неелітному, будинку), а його здача в експлуатацію запланована на перший квартал 2007 року.