ХРОНІКА

03.02.2006
Гандбол

      На чемпіонаті Європи у Швейцарії чоловіча збірна України провела свій п'ятий матч. Підопічні Сергія Кушнірюка у двобої з чемпіонами світу — іспанцями — вели в рахунку 4:2, 13:12, але в підсумку у впертій боротьбі поступилися — 29:31 (15:17). Найрезультативнішими в нашій команді стали Микола Стецюра й Сергій Шельменко — по п'ять закинутих м'ячів.

      Піренейці достроково пробилися до півфіналу, а «синьо-жовті» зазнали четвертої поразки на турнірі й посідають останнє місце в своїй групі. Вчора ввечері українці провели останній поєдинок на першості проти збірної Франції.

      Група І: Іспанія — Україна — 28:31, Франція — Польща — 31:21, Німеччина — Словенія — 36:33.

      Становище команд: Іспанія — 9, Франція. Німеччина — 8, Словенія — 4, Польща — 2, Україна — 0.

      Група II: Данія — Норвегія — 35:31, Хорватія — Ісландія — 29:28, Росія — Сербія і Чорногорія — 29:21.

      Становище команд: Хорватія — 8, Ісландія — 7, Росія — 6, Сербія і Чорн. — 4, Норвегія — 0.

Хокей

      Результати матчів НХЛ за середу: «Анахайм» — «Сан-Хосе» — 4:6, «Калгарі» — «Коламбус» — 1:2 (по бул.), «Даллас» — «Нешвілл» — 2:1, «Детройт» — «Сент-Луїс» — 3:2, «Нью-Джерсі» — «Оттава» — 5:3, «Рейнджерс» — «Піттсбург» — 3:1.

Арена

      Київська міська державна адміністрація не збирається переглядати своє рішення про надання ТОВ «Юджин» права на забудівлю площі поблизу НСК «Олімпійський». Заступник столичного мера Микола Георгієвський заявив: «Я не читав протест прокуратури, але можу сказати, що питання безпеки глядачів вивчалося кваліфікованими фахівцями — порушень закону виявлено не було». Санкції міжнародних футбольних організацій чиновника не лякають, адже це стосується лише «відносин ФФУ і УЄФА. Ми питання законності будівництва розглядати не збираємося».

      Раніше представники забудовника заявляли, що у разі необхідності вони готові взяти участь в облаштуванні додаткових евакуаційних виходів зі стадіону. Але знову погоджувати проект у повному обсязі не будуть.