Тепло здешевлять скандинави,

02.02.2006

      Газові перипетії спонукають на місцях до пошуку ефективних шляхів зниження витрат енергоносіїв. Зокрема, у Славуті серйозно зацікавилися інвестиційним проектом щодо впровадження когенераційної установки, який ініціювали міськрада і тамтешнє підприємство тепломереж. Технологічну новинку вже взяли на озброєння деякі європейські країни, вона засвідчила свою високу віддачу, адже дозволяє комунальникам раціональніше використовувати електроенергію, а відповідно, і споживачам — безперебійно отримувати гарячу воду за помірною ціною.

      Ощадливий апарат з'явиться в цьому північному райцентрі Хмельниччини завдяки позиції Скандинавського екологічного фонду в сумі 420 тисяч доларів. Ще 74,3 тис. доларів має відшукати у своїй казні місто. І хоча з коштами у спільному гаманці не густо, ідея варта втілення. Тим паче, що установка щороку заощаджуватиме тепло- і водопостачальним підприємствам 172 тисячі доларів, отож досить швидко окупиться.

      Багатообіцяючий проект знайшов підтримку славутчан у ході громадських слухань. Тепер остаточну крапку має поставити сесія міськради.