ЗИМОВІ ВИДИ

25.01.2006

Санний спорт

      Минулого уїк-енду в німецькому Вінтерберзі відбувся чемпіонат Європи. Титул континентальних королів у командних змаганнях втретє поспіль вибороли господарі траси, «срібло» й «бронза» — у квартетів з Італії та Латвії. Результат українців тут виявився восьмим.

      Жіночі старти знову завершилися передбачуваним тріумфом німкень, які посіли всі призові місця, — Сільке Краусхар, Татьяна Хюфнер і Барбара Нідернхубер. Наша Наталія Якушенко розташувалася одразу під п'єдесталом — на четвертій позиції. Ще одна киянка, Лілія Лудан, за сумою двох спроб стала 12-ю.

      У змаганні чоловічих двійок львів'яни Андрій Кісь та Юрій Гайдук посіли 17-те місце.

Біатлон

      Шостий етап Кубка світу в Італії (Антхольц-Антерсельва) став останнім офіційним змаганням для біатлоністів напередодні олімпійських стартів. У жіночій гонці переслідування на 10 км наша Оксана Хвостенко стартувала 32-ю, а фінішувала, припустившись п'яти промахів на чотирьох вогневих рубежах, аж 47-ю. У чоловічому «персьюті» Руслан Лисенко залишився на 27-й позиції (2 промахи), а Роман Прима піднявся з 55-го місця у спринті на 38-ме (3 хибні постріли).

      У гонках із масовим стартом змагалася лише одна представниця України — Лілія Єфремова. Дистанцію 10 км вона подолала передостанньою, 28-ю, зробивши аж десять неточних пострілів із двадцяти. А п'єдестал виявився суто німецьким: Глагов, Хенкель, Дізль.

      Нині українська команда поїхала на збір до Французьких Альп для останнього етапу підготовки до Олімпіади.

Фристайл

      Українські майстри снігової акробатики виступили на етапі Кубка світу в американському Лейк-Плесіді. У жiнок найкращий  результат Надії Діденко — 9-те місце. Тетяна Козаченко й Ольга Волкова опинилися на 17-й

і 18-й позиціях, відповідно. У чоловіків 22-річний Ігор Ішутко також посів дев'ятий рядок підсумкового протоколу. Результати Енвера Аблаєва й Станіслава Кравчука — 15-й і 19-й.