«Варшавська мелодія-2» для всієї України

19.01.2006
«Варшавська мелодія-2» для всієї України

Катерина Степанкова та Ада Роговцева.

      Гастрольний тур спектаклю «Варшавська мелодія-2» розпочався у понеділок в Житомирському театрі імені Івана Кочерги і закінчиться 6 березня виставою у Києві. Презентуючи цей масштабний проект, народна артистка СРСР і України та виконавиця головної ролі Ада Роговцева повідомила, що тур проходитиме за сприяння виборчого блоку «Наша Україна». Незважаючи на те, що терміни туру та передвиборчих перегонів збігаються, Ада Миколаївна зауважила: «Це просто гастрольний тур. Ми не йдемо у виборчу кампанію, ми їдемо з виставою до людей. Але симпатія «Нашої України» саме до нас нам приємна». На доказ слів пані Роговцевої можна навести і той факт, що квитки на спектаклі не роздаватимуться, і придбати їх можна винятково за гроші.

      Успішній виставі Ігоря Афанасьєва на свою гастрольну долю скаржитися гріх: їй аплодували навіть у США, куди «Варшавська мелодія-2» виїжджала у 2003 році. Було і кілька вистав в українських театрах. Але такий марш-кидок — справжня подія як для спектаклю, так і для українського театру, де подібна масштабність залишається недосяжною мрією.

    ДОВІДКА «УМ»

      Спектакль «Варшавська мелодія-2» є продовженням культової вистави 70-х років минулого століття «Варшавська мелодія», у якій Ада Роговцева виходила на сцену близько семисот разів. Тепер героїня актриси постає перед глядачами через 30 років після подій, описаних у п'єсі Леоніда Зоріна «Варшавська мелодія». Партнерами Роговцевої у цій виставі є актори Євген Паперний, Олеся Власова, Ігор Славінський, Влад Задніпровський та донька Ади Миколаївни — Катерина Степанкова.