Червона картка Мітровичу

19.01.2006
Червона картка Мітровичу

Балачки Звездана Мітровича з арбітрами до добра не довели. (Олександра ПРИХОДЬКА.)

      Такого в нашому баскетболі ще не було. Позавчора відбулося засідання дисциплінарно-правової комісії Федерації баскетболу України, на якому його учасники розглядали поведінку гравців і наставника «Хіміка» Звездана Мітровича у матчах чемпіонату України. На основі звітів комісарів та переглянутих відеоматеріалів ігор за участю команди з Південного комісія ФБУ постановила: за численну кількість технічних фолів (26 упродовж 14-го чемпіонату), агресивну поведінку головного тренера (два вилучення), грубі й некоректні висловлювання на адресу ФБУ та суддів у пресі, згідно з «Правилами, що регулюють дисциплінарні санкції»:

      — позбавити Звездана Мітровича посвідчення тренера «Хіміка» і права представляти команду в чемпіонаті та Кубку України в сезоні 2005-06 рр.;

      — накласти на «Хімік» стягнення у розмірі 10 000 гривень.

      За такий нетипово жорсткий для українського спорту вердикт проголосували всі члени комісії.

      Відтак бронзовий призер минулої першості залишився фактично без керманича. Звісно, заборонити Звездану Мітровичу тренувати команду федирацiя  не в змозі, але перебувати на лаві запасних він більше не має права.

      Чи спробує «Хімік» оскаржити рішення, чи дозволить сербові керувати командою з трибуни за допомогою телефону, чи ж вирішить підшукати іншого наставника, — дізнаємося вже найближчим часом.