Власова повертається

15.12.2005
Власова повертається

      У творчому житті Євгенії Власової розпочався другий етап: після тривалої перерви, пов'язаної з народженням доньки, на початку цього місяця Женя записала чотири дуетні пісні з Ендрю Доналдсом, зняла кліп та працює над новим альбомом. Ендрю Доналдс може бути відомий багатьом через сольні альбоми, а також через співпрацю з «Енігмою»: її засновник, румун Майкл Крету свого часу продюсував ямайського реггі-виконавця, крім того, Доналдс виконував декілька композицій на п'ятому томі епопеї «Енігми» — Voyageur, участь у записі якого, окрім Ендрю, брала інша спеціально запрошена співачка — Ruth-Ann Boyle.

      А щоб «Королева пісні» (гран-прі в Італії) і поверталася по-королівському, «організатори повернення», відомий продюсер гурту ВІА «Гра», батько Жениної дитини Дмитро Костюк та його команда вирішили зробити сенсацію, оголосивши Доналдса вокалістом «Енігми». Хоча — що правда, то правда — це всього лише другий спільний проект для Ендрю, тим більше на пострадянському просторі: «Мені не тільки було цікаво відвідати комуністичну в минулому країну, а й захотілося подивитися в очі Євгенії і послухати, чи справді вона вміє співати, тому що — ви знаєте — сьогодні звукорежисер може зробити багато чудес. Тобто спочатку це була цікавість. Але вона вміла співати і була дуже гарною. То ж чому ні? Ми можемо заробити грошей і створити гарний продукт», — сказав співак на прес-конференції. У Києві Ендрю Доналдс пробув сім днів: два дні потратили на зйомки кліпу, п'ять — працювали в студії. Каже: «В цю країну я закохався дуже швидко».

      Результат нададуть до нашої уваги наприкінці грудня. Цікаво, що права на виконання композицій, записаних спільно (автор двох із них — Костянтин Меладзе, по одній придумали сама Власова та Доналдс) належать Євгенії. За словами Дмитра Костюка, Ендрю зможе використовувати ці пісні, «якщо попросить». Чи зміниться стиль музики

 Власової, як наслідок співпраці з виконавцем кардинально іншого стилю? Не надто. «Щось має все одно залишитися, адже реп, скажімо, виконувати все одно не зможу. Хоча в моєму житті після паузи починається новий творчий етап, і я не думаю, що він буде точно таким, як попередня творчість», — заспокоїла Власова.

      За словами співачки, «перемовини з Ендрю ми почали ще до того, як я народила, десь 2,5 року тому, коли я вперше почула його пісні, і якби не вимушена пауза, цей дует з'явився б раніше. Засвітитися на чиємусь тлі у планах не було, просто хочеться створити щось ніжне і красиве», — зазначила вона мрійливим голосом. Між іншим, після народження дитини Євгенія помітно змінилася, стала лагіднішою, довше думає, перш ніж щось сказати, а виглядає все так само чудово. Розповідає, що, «як і всі жінки після народження дитини, поправилася, потім просто почала займатися спортом і менше їла, тому що дуже люблю борошняні вироби». А якщо хтось запитає, чому «відпустка» затяглася, Женя відповість: «До народження дитини я вісім років займалася музикою і насправді дуже змучилася від якоїсь такої нервової напруги. Але коли доньці виповнився рочок, я відчула, що час починати, бо цей стан материнства засмокчує. Чесно кажучи, мені б не хотілося залишати її з нянею, але ж у нас є чудові дідусі й бабусі!».