ХРОНІКА

15.12.2005
Бокс

      Українець Володимир Вірчис уже вдруге (після здобуття у березні цього року) відстояв титул інтерконтинентального чемпіона світу. Його цікавий поєдинок у австрійському Зальцбурзі проти Майкла Спротта тривав усі 12 раундів. Відверто кажучи, під час всієї своєї переможної серії Володимир ще ніколи не пропускав стільки відчутних ударів, але всі три арбітри віддали перемогу українцю.

Гімнастика

      На 10-му міжнароднму турнірі зі спортивної гімнастики LIUKIN INVITATIONAL 2005 в американському місті Плано українці вибороли сім нагород. Три «золота» здобув Андрій Ісаєв, який посів перше місце у вправах на коні, кільцях та в опорному стрибку, на брусах Ісаєв став третім. Також «бронза» в опорному стрибку у Олександра Якубовського. У абсолютній першості українці розташувалися один за одним: Ісаєв став другим, а Микола Куксенков — третій.

Пауерліфтинг

      Успішно виступили українки на першості Європи з пауерліфтингу, яка закінчилася в угорському місті Орошхаза. Киянка Лариса Віцієвська-Соловйова із результатом — 597,5 кг виграла в категорії до 67,5 кг, при цьому в тязі вона виграла з рекордом світу (240,5 кг). У вазі до 90 кг не було рівних полтавчанці Ірині Яворській (680 кг). Третю золоту медаль для збірної України здобула Вікторія Олениця з Маріуполя, показавши в сумі 670 кг. Окрім того, українки в троєборстві взяли ще два срібла та три бронзи і посіли друге загальнокомандне місце за кількістю нагород — 33(14-8-11).