ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

15.12.2005
Кубок України

      Маріупольський «Іллічівець» став першим півфіналістом, обігравши на своєму полі столичний «Арсенал». За підтримки заповненого стадіону приазовці створили безліч гольових моментів біля воріт киян, які вже догравали невдалий сезон, і два з них реалізував Олексій Гай. Наставник приазовців присвятив перемогу відомому фахівцю Євгену Лемешку, який у цей день відзначив свій день народження. Нагадаємо, що ще раніше у пiвфінал вийшли «Карпати» та «Динамо».

      «Іллічівець» — «Арсенал» — 2:0 (Ол. Гай,7,47)

Євро-2012

      У вівторок відбулося засідання оргкомітету з підготовки подання документів для участі у тендері УЄФА за право проведення чемпіонату Європи 2012 року. Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко закликав усі політичні партії включити до своїх передвиборчих програм завдання перемогти у цьому тендері. Зокрема, він відзначив, що експерти УЄФА, які нещодавно перебували у Києві, наголосили, що вирішення проблеми НСК «Олімпійський» — це наше стратегічне завдання. Крім того, міністр повідомив, що уряд України передбачив кошти в бюджеті на проведення Євро-2012 у розмірі 15 мільйонів гривень.

ЧС-2006

      Олег Блохін заявив, що у зв'язку з тим, що нашій збірній на чемпіонаті світу випало грати у Лейпцигу і Гамбурзі, то місце перебування нашої команди буде змінено. Попередньо планувалося, що місцем дислокації «синьо-жовтих» буде передмістя Франкфурта. Крім того, буде відкориговано і план підготовки, оскільки нам доведеться грати в останній день першого туру — 14 червня.

Східно-європейська ліга?

      Російська газета «Советский спорт» запустила цікаву «качку» про створення з клубів 9 країн Східноєвропейської ліги. Ідея організації цього проекту належить керівництву грецького «Олімпіакоса» та бухарестського «Динамо», які «запрошують» до «ліги чемпіонів» Східної Європи також українські «Шахтар» і «Динамо», болгарські — «Левські» і ЦСКА, грецький ПАОК, кіпрський АПОЕЛ, румунські — «Стяуа» та «Рапід», сербські — «Црвену Звєзду» та «Партизан», турецькі «Галатасарай» та «Бешикташ» і хорватський «Хайдук». Утім навряд чи ця ідея припаде до вподоби УЄФА.