Торгівлю заховають під землю

01.12.2005
Торгівлю заховають під землю

Зведення торгового центру. (Фото автора.)

      На Хрещатику, в Черкасах, поруч з обласною податковою адміністрацією і філармонією, будується триповерховий підземний торговий центр. Замовником цього будівництва та його підрядником виступає відома Черкаська корпорація «Житлобуд -1».

      Як розповів «Україні молодій» генеральний директор корпорації Михайло Шелегон, вартість зведення сучасного торгового центру, який фінансують 50 інвесторів, становить 65 мільйонів гривень. Сам проект він називає витратним: тільки в перенесення міських інженерних мереж, які проходили земельною ділянкою, довелось  вкласти до 5 мільйонів гривень, ще більше необхідно витратити на облаштування пожежної безпеки, 8 мільйонів — на електрообладнання торгового центру, 10 мільйонів — на опоряджувальні роботи та благоустрій.

      За словами пана Шелегона, у торговому центрі загальною площею 22 тисячі кв. м буде 5 входів, 2 ескалатори, три вантажних ліфти, на нижньому ярусі розмістяться кафе та ресторани.

      Триповерхова торгова споруда нагадує київський «Глобус»: чимало цікавого було запозичено якраз звідти. Площу ж над торговим центром увінчає  архітектурний ансамбль із плитки, граніту, невисоких зелених насаджень, для комфорту покупців з усіх чотирьох сторін передбачені  під'їзди для автотранспорту. «Цей торговий центр стане не просто найбільшим торговим комплексом Черкащини, а й центром торгівлі нашого міста», — переконаний Михайло  Шелегон.