«Шахтар» — депутат!

01.12.2005
«Шахтар» — депутат!

Рінат Ахметов.

      Життєвий принцип деяких вітчизняних товстосумів «Чому я багатий — бо не політик» (і навпаки) відразу захитався після недавнього повідомлення лідера ПР Віктора Януковича про те, що до партії і відразу до її виборчого списку приєднується відомий бізнесмен, президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов. Бо досі 39-річний олігарх усіляко відкараскувався від політики і сповна віддавався тільки улюбленому футболу та ще, звісно, бізнесу. Однак часи змінюються. І потенційний депутат Верховної Ради у зверненні, розповсюдженому його прес-службою, підтвердив свої наміри щодо участі у парламентських виборах.

      «Для мене було почесно отримати запрошення до Партії регіонів, і я повідомив лідеру партії про свою готовність прийняти його пропозицію і виставити свою кандидатуру на парламентських виборах по партійному списку», — запевняє пан Ахметов. А ще переконує, що саме у співпраці з лідерами ПР буде радий шукати «принципово нові і нестандартні рішення задач, що стоять перед Україною». Отож після довгих віднікувань і вагань неофіційний «хазяїн» Донбасу таки наважився. «Я думаю, що саме зараз настав той момент, коли потрібно взяти участь у політичному житті, і дійшов висновку, що принесу максимальну користь Україні, ставши депутатом парламенту, де я зможу спрямувати свою енергію на те, щоб покращити життя моїх співгромадянам».

      Звісно, подібний крок важко назвати абсолютно непрогнозованим і позбавленим логіки. Приміром, у Донецьку на цю тему почастішали розмови після втрати своїх позицій відомими донеччанами та відвертого «наїзду» правоохоронців на найбагатшого з них. Чого варті тільки обшук у резиденції Ахметова у досі «недоторкуваному» Ботанічному саду із використанням бронетранспортера та тривале відрядження господаря обшукуваних пенатів за кордон. Тому велика кількість донеччан вважає абсолютно нормальним рішення впливового бізнесмена скористатися можливістю й отримати депутатський мандат, що гарантує йому недоторканність.