Діждалися дороги

17.11.2005
Діждалися дороги

Такою «фронтовою» була дорога на Набережній. (автора.)

      Цієї осені, вперше у своєму житті, мешканці вулиці Набережної із села Самгородок Смілянського району Черкаської області обходяться без гумових чобіт. Від такої екіпіровки, яка постійно виручала у дощову погоду, коли по їхній вулиці можна було хіба що на танку проповзти (див. фото), вони з радістю відмовилися. Адже у них тепер є дорога з твердим покриттям.

      Приємно, що до цієї історії причетна й «Україна молода»: наша газета розповідала про розбитий шлях і про мрію селян мати на своїй вулиці хорошу дорогу. Після публікації чималу допомогу мешканцям Набережної надало місцеве господарство ТОВ «Агро — Рось», яким керує Леонід Параскевич. Адже завдяки товариству на третину вулиці було завезено щебінь. Свої кошти, хай і невеликі, для обладнання дороги збирали і самі мешканці вулиці, ще 3 тисячі гривень виділила на ці потреби Самгородська сільська рада. Та найбільшу і найвагомішу допомогу мешканцям Набережної надали тодішній голова Черкаської обласної ради Геннадій Капралов та заступник начальника служби автомобільних доріг у Черкаській області Микола Алілуйко. Саме вони потурбувалися, аби на будівництво дороги у Самгородку були виділені кошти — 72 тисячi гривень (40 тисяч надійшло від Черкаської облради, 32 тисячі — від служби автомобільних доріг). Самі ж ремонтні роботи виконав Смілянський райавтодор.  

      «Тепер наші діти, а це 25 школярів та дошкільнят, ходять у школу та садочок і не бруднять взуття, — каже мешканка вулиці Надія Галаган. — На жаль, не вистачило коштів, щоб вкрити твердим покриттям усю вулицю, отож приблизно 400 метрів шляху та розворот у кінці Набережної тільки засипані щебенем. Нам би дуже хотілося, щоб і ці роботи дорожники завершили».

      Зазначимо, що депутат Черкаської обласної ради Геннадій Капралов пообіцяв «УМ» не залишити без уваги це побажання мешканців Набережної.