Чучка — не письменник, а аудіописьменник

27.10.2005

      Ім'я Павла Чучки — гумориста, власника єдиної в Україні корчми-музею «Деца у нотаря» та автора Міжнародного фестивалю гумору «Карпатський словоблуд» давно вже стало легендарним на Закарпатті. Відомий він і в Україні як лауреат конкурсу сатири «Золота ратиця». Його книжки, писані закарпатським діалектом, мають найвищі тиражі в області, їх знають також у Києві та Львові.

      Тому не дивно, що фірма «Українська аудіокнига» вирішила розпочати свою діяльність саме з творчості Павла Чучки. Їхній диск тривалістю 3,5 години називається «Word із центра Європи, або словоблудські фіглі по-Баранинськи та Хустськи». Річ у тім, що окрім творів Павла Чучки, тут вміщено і творчість його палкого послідовника, хустянина Михайла Чухрана.

      Для України цей проект унікальний ще й тим, що вперше можна послухати живе діалектне мовлення закарпатців на високому літературному рівні. До речі, озвучували твори актори мукачівського театру. Обом авторам — і  Павлу Чучці, і Михайлові Чухрану — цього року виповнилося  п'ятдесят років. Тож аудіодиск став найкращим подарунком до поважного ювілею.