Було село,

26.10.2005

      Бранок, Парня, Ганнівка, Городок, Ломоносове. Ці назви сіл у Семенівському та Городянському районах на Чернігівщині лише пам'ятають жителі сусідніх більш щасливих населених пунктів, та залишилися ці назви в документах. На сесії Чернігівської обласної ради після клопотання районних рад було прийнято рішення зняти ці села з обліку. Тепер їх не буде навіть на карті.

      За сухими рядками рішення депутатів стоїть не лише історія невеличких сіл, а й історія всієї України: «Населені пункти Бранок — Жидівської, Городок — Тимоновицької, Ганнівка — Погорєльської та Парня — Карповицької сільських рад Семенівського району були засновані у 1824, 1703, 1692 та 1810 роках, відповідно, в них нараховувалося в середньому від 12 до 30 дворів. Віддаленість населених пунктів від центру сільських рад та райцентру, відсутність соціальної інфраструктури, сільськогосподарських підприємств, доріг із твердим покриттям — основні причини занепаду зазначених сіл». Така ж ситуація і з селищем Ломоносове на Городнянщині, що засноване у 1931 році...

      Ці села стояли пусткою вже кілька років. За повідомленням Чернігівського обласного управління статистики, в області налічується 24 населених пунктів, у яких багато років ніхто не живе. У 2003 році населення Чернігівської області скоротилося на 18,4 тисячі, у 2004 — на 19,1 тисячі осіб.