Діти за якісний світ

05.10.2005

      Щороку протягом другого тижня листопада в Україні відзначається Європейський тиждень якості. З цієї нагоди Держспоживстандарт України започаткував Всеукраїнську виставку-конкурс дитячого малюнка «Я хочу жити в якісному світі». Цьогоріч він проходив у трьох номінаціях: «Я пізнаю якісну продукцію «Ми архітектори якісного світу» та «Кращий плакат на споживчу тематику».

      Юні волиняни у нинішньому  регіональному етапі конкурсу були активними учасниками. Свої малюнки надали на конкурс 215 дітей віком від 5 до 17 років — це удвічі більше, ніж торік. І хоча найактивнішими виявились юні художники з обласного центру, малюнки на конкурс приходили також із сіл.

      За кожною з номінацій регіональне конкурсне журі визначило по троє переможців у трьох вікових категоріях. Усі вони отримають грамоти та цінні подарунки. А поки що малюнки переможців «поїхали» до Києва для участі у загальнодержавному етапі всеукраїнського конкурсу, про підсумки якого буде відомо наприкінці жовтня. Заохочувальні призи від  волинських підприємств-виробників отримають і ті діти, які були за крок до перемоги, але не стали переможцями.

      Побачити роботи дітей можна буде на виставці до Дня працівників стандартизації та метрології та  до Всесвітнього дня стандартів (10-14 жовтня) у приміщенні «Волиньстандартметрології». А найкращі дитячі малюнки увійдуть до буклета «Я хочу жити в якісному світі».