Парад зірок

29.09.2005
Парад зірок

Роналдiньйо i Ко повчили iталiйцiв уму-розуму. (Фото РЕЙТЕР.)

      Позавчора  елітна ліга подарувала матчі на будь-які смаки. При цьому сенсацій вівторок не приніс. Не вважати ж такою першу в історії перемогу «Тюна» у групових турнірах Ліги чемпіонів. Тим більше що швейцарському дебютанту протистояла бліда тінь тієї «Спарти», яка раніше була грозою авторитетів і стабільним постачальником талантів у західноєвропейські клуби.

      Чехи, в принципі, могли відстояти нічию на полі «Стад де Свісс», бо суперник не складав враження упевненого в собі гостроатакуючого господаря. Але в пражан, у свою чергу, не виходили конструктивні дії у центрі поля. Винуватцем цього слід вважати наставника «Спарти» Ярослава Гржебіка, який посварився з досвідченим Карелом Поборськи і здав його в оренду до друголігового «Динамо» з міста Чеське-Будейовіце. Вирішальний гол у ворота Блажека Ходжич заштовхав на передостанній хвилині.

      «Барселона» — одноосібний лідер групи С — у 150-му матчi в Лiзi чемпiонiв дала красиві уроки майстерності іншому дебютанту — «Удінезе». Італійці не поступалися в популярній у нас «самовідданості», але ж у складі каталонців були зірки екстра-класу — Роналдіньйо та Деку, які не грали напередодні у прімері. Обидва «поклали» у ворота гостей по красивому голу зі штрафних ударів. А найкращий гравець світу відзначився ще двічі, очоливши з чотирма м'ячами список бомбардирів турніру.

      «Манчестер юнайтед» вирвав перемогу наприкінці матчу з «Бенфікою» завдяки голландцю ван Ністелрою, який забив свій 47-й гол у Суперлізі. Цей поєдинок, у якому гості часто виглядали ліпше за господарів «Олд Траффорда», показав, що в сера Алекса Фергюссона є серйозні проблеми з грою команди, проте «манкуніанці» наразі очолюють квартет D.

      Позавчора перемогами було відсвятковано дві «сотки». Швед Фредрік Юнгберг забив сотий гол лондонського «Арсеналу» в Лізі чемпіонів, і «каноніри» зуміли втримати свою перевагу на полі «Аякса». Тут Арсен Венгер укотре вгадав, ким замінити Бергкампа, аерофобію якого не зменшив навіть шанс зіграти на рідному стадіоні в Амстердамі, де він провів сім років футбольної кар'єри, та травмованого Тьєрі Анрі.

      Другий ювілей міг і не відбутися, бо Фабіо Капелло спочатку залишив багаторічного капітана «Ювентуса» Дель П'єро на лаві запасних. Проте улюбленець туринської публіки таки вийшов на поле на 60-й хвилині і зіграв свій сотий матч у Суперлізі. «Стара синьйора» упевнено переграла віденський «Рапід», а три голи записали на свій рахунок партнери Дель П'єро по лінії атаки — Трезеге, Муту й Ібрагімович.

      У цій групі «Баварія» удруге поспіль перемогла з рахунком 1:0 (цього разу – «Брюгге»). Мабуть, німецького та італійського чемпіонів, які мають по 6 очок, уже зараз можна вважати достроковими учасниками 1/8 фіналу.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 2-й тур.

Результати вівторка:

Група А

«Баварія» (Німеччина) — «Брюгге» (Бельгія) — 1:0

      Гол: Демікеліс, 32

«Ювентус» (Італія) — «Рапід» (Австрія) — 3:0

      Голи: Трезеге, 27; Муту, 82; Ібрагімович, 85

      Становище команд: «Ювентус», «Баварія» — 6, «Брюгге», «Рапід» — 0.

Група В

«Тюн» (Швейцарія) — «Спарта» (Чехія) — 1:0

      Гол: Ходжич, 89

«Аякс» (Голландія) — «Арсенал» (Англія) — 1:2

      Голи: Розенберг, 70 — Юнгберг, 2; Пірес, 69 (пен.)

      Становище команд: «Арсенал» — 6, «Тюн» — 3, «Аякс», «Спарта» — 1.

Група С

«Панатинаїкос» (Греція) — «Вердер» (Німеччина) — 2:1

      Голи: Гонсалес, 5 (пен.); Маціос, 8 — Клозе, 41

      Вилучення: Класнич, 86 («В»)

«Барселона» (Іспанія) — «Удінезе» (Італія) — 4:1

      Голи: Роналдіньйо, 13, 31, 90 (пен.); Деку, 41 — Феліпе, 24

      Вилучення: Відігал, 49 («У»)

      Становище команд: «Барселона» — 6, «Удінезе», «Панатинаїкос» — 3, «Вердер» — 0.

Група D

«Лілль» (Франція) — «Вільяреал» (Іспанія) — 0:0

«Манчестер юн.» (Англія) — «Бенфіка» (Португалія) — 2:1

      Голи: Гіггз, 39; ван Ністелрой, 85 — Сімао, 59

      Становище команд: «МЮ» — 4, «Бенфіка» — 3, «Вільяреал» — 2, «Лілль» — 1.