Вчимося безпечно жити

20.09.2005

      Узимку цього року невеличке містечко Переяслав-Хмельницький, що на Київщині, привернуло до себе увагу ледь не всієї України. А точніше — двоє хлопців, звичайних одинадцятикласників місцевої школи №2, здійснили дійсно героїчний вчинок — врятували людину, яка провалилася пiд лiд. Юнаки, які про специфіку рятувальних робіт могли почути лише на уроках з охорони безпеки життєдіяльності, проявили неабияку сміливість та холоднокровність в екстремальній ситуації. Пізніше до міста прибули представники Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, щоб подякувати майбутнім випускникам за героїзм та нагородити подарунками. Саме з цього часу і розпочалась праця зi створення класу цивільного захисту населення у школі.

      І ось днями недавні випускники-герої прибули на святкову лінійку з нагоди відкриття спецкласу. На свято завітали гості з районної та міської адміністрацій, а також начальник Головного управління МінНС у Київській області Віктор Гвоздь, який надавав основну допомогу у здійсненні цієї мрії. Клас оснащено найновішим обладнанням: телевiзор, вiдеомагнiтофон, різноманітні прилади, що контролюють рівень хімічного і радіоактивного забруднення, також тут зібрані зразки засобів індивідуального захисту — протигази, респіратори, захисні костюми тощо. Щасливий директор висловив сподівання, що школа набуде особливого статусу, випускники якої матимуть пільги при вступі до вищих навчальних закладів, що функціонують під егідою МінНС.

      До речі, подібний спеціалізований клас не єдиний в Україні. Торік аналогічний відкрили в місті Володарка також Київської області. Саме там і черпали матеріал для роботи та переймали досвід переяславські працівники освіти.

Київська область.