Севастополь — місто матрацної слави

18.08.2005
Севастополь — місто матрацної слави

Організатори оцінювали не лише швидкість, а й оригінальність. (Фото УНІАН.)

      У Севастополі днями вже втретє пройшов незвичний спортивний турнір — «Великі перегони на матрацах». Їх учасники змагаються на морській 60-метрівці, використовуючи «будь-які нетрадиційні плавзасоби». Цього разу у «відкритому чемпіонаті міста» взяло участь майже півсотні осіб.

      Гребли на пляжі «Кришталевий» як веслами, так і руками. Рекорд переможця — 1 хвилина 45 секунд. За таке нагородили путівкою на три дні в один із кримських пансіонатів. Але призи роздавали не лише за швидкість, а також за оригінальність. Та й відзнаки були не зовсім «типовими» як для спортсменів: крім наборів для підводного плавання й передплати на «Севастопольскую газету» (організатора змагань), — набори грузинських вин і коньяків, а також 18 літрів пива. Настрій «матрацників», відтак, став іще веселішим.

      А найоригінальнішим учасником, як повідомляє канал «1+1», був чоловік, який опанував морські запливи на матраці ще за часів СРСР і... тікав таким чином до Туреччини — подалі від радянського тоталітаризму. Молодого чоловіка тоді відловили, судили й запроторили до «психушки». А зараз уже дядько всерйоз подумує про повторення своєї «далекобійної» спроби, але на офіційному рівні, з оформленням потрібних дозволів та «дипломатичних маршрутів».