Цуцик Снуппі. Дубль другий

06.08.2005

      У людини, добре обізнаної з гастрономічними вподобаннями корейців, таке повідомлення викличе якщо не регіт, то принаймні саркастичну посмішку — мовляв, голодні дослідники не знали, де дістати свіженький «гав-гав-гамбургер», тож і винайшли новий спосіб вирощування тварин...  А якщо серйозно, то вчені Сеульського університету дійсно стали першими, кому вдалося виростити клон собаки (через певні обставини, добре відомі генним інженерам, собаку клонувати важче, ніж вівцю чи, скажімо, кролика).

      Попереднього відомого клона — вівцю, нині вже покійну — звали, нагадаємо, Доллі. А цуценя, яке з'явилося на світ завдяки клітинам, взятим зі шкіри дорослого собаки, кличуть Снуппі. До речі, його брат, ще один клонований пес, хоч і народився здоровим, через деякий час помер від пневмонії.

      Як повідомляють світові інформагенції, для того, щоб народилися цi щенята, вченим довелося ввести понад тисячу ембріонів 123 сурогатним матерям. Зусилля були виправдані — тепер про корейців говорить весь світ.

      Утім, успішний експеримент поки не дає надії на «вічне» життя наших домашніх улюбленців — як суворо заявили вчені, вони отримали лише гарний матеріал для досліджень, який можна використовувати для подальших експериментів. А про клонування улюблених дружків та шариків, до яких так прив'язалися ви чи ваші діти, навіть і не думайте. Якщо, звичайно, ваш батько — не геній генної інженерії, в чиїй лабораторії бігають біленькі миші, схожі одна на одну, як краплi води...