Не буди в Мишковi звіра

15.07.2005

      Того вечора у Черкаському зоопарку зчинився неймовірний галас: мавпи кидалися на клітки й страшенно сердилися. А довели їх до такого стану два парубки, котрі прийшли до зоопарку під мухою й розважали себе тим, що залізли до клітки і дражнили тварин. Бідолашним мавпам було невтямки, що у двоногих може бути зовсім порожньо у голові, тому їм важко було стримувати свої емоції.

      Як повідомила «Україні молодій» Наталя Ратушна, прес-секретар Управління з надзвичайних ситуацій Черкаської облдержадміністрації, коли у клітці з мавпами хлопцям набридло, вони вирішили навідатися до вольєру з... ведмедями. Один із парубків — 22-річний Костянтин — переліз через подвійний бар'єр i опинився поруч із ведмедем Мишком, який мирно дрімав.

      Мишковi всього п'ять років, але розуму в нього, певно, трохи більше, ніж у Костянтина. Бо клишоногий спочатку не зреагував на непроханого гостя. Аби поспілкуватися з господарем клітки, Костянтин вирішив його розбудити й заходився штурхати ведмедя ногами. Останнього це здивувало й, звісно, розлютило. Тому Мишко, не довго думаючи, цапнув Костянтина за ногу, дістався до плеча і добре його пом'яв. Невідомо чим би такий візит у клітку до ведмедя для хлопця закінчився, аби не пізні відвідувачі зоопарку — літнього віку сімейна пара. Їм і вдалося трохи відтягти розбишаку від звіра на безпечне місце, звідки ведмідь уже не міг його дістати. Бо аби цього не сталося, то Костянтин нині був би не у Черкаській міській лікарні № 3 iз тяжкими тілесними ушкодженнями. Адже на допомогу до свого Мишка вже бігла його медведиця Юля...

      «За останні 5 років у нашому зоопарку це перший такий випадок. За ведмедями агресивності ми не помічали, а от ті хлопці, як розповіла мені касир, були просто несамовиті», — зазначає «УМ» директор Черкаського зоопарку Віталій Турський. Сам хлопець пояснює свій божевільний вчинок тим, що просто хотів погодувати тварину хлібом.