«Сьогодні при владі не Сталін і не Брежнєв...»

14.07.2005
«Сьогодні при владі не Сталін і не Брежнєв...»

Василь Червоній.

      Як уже повідомляла «УМ», минулої суботи делегати І з'їзду партії Президента Ющенка — «Народний союз «Наша Україна» — проголосували, зокрема, й за звернення до Президента, аби той звільнив Василя Червонія з посади голови Рівненської обласної держадміністрації. Форум «партії влади», яка на Рівненщині є не просто найслабшою, а ще й гнаною, був категоричним. За відставку Червонія висловилися 1318 делегатів партійного форуму, лише 10 було проти, 52 утрималися. «Нашоукраїнці» нарікають на недемократичні методи керівництва Василя Червонія — активіста Української народної партії, утиски обласної влади, яка складається майже всуціль з УНП, стосовно членів НСНУ тощо. Зрештою, саме Червонія звинувачують у незаконних діях щодо зриву обласних конференцій «Народного союзу...», залучення до цього «бритоголових молодиків».

      Безпосередній «винуватець» не змусив довго чекати на коментар. «Рішення НСНУ ніяким чином не можуть впливати ні на моє призначення, ні на моє звільнення, — заявив у інтерв'ю «УМ» голова Рівненської облдержадміністрації Василь Червоній. — Воно впливає лише на рейтинг, на авторитет тієї партії, яка, пробачте на слові, приймає такі дурні рішення.

      Сьогодні при владі не Сталін і не Брежнєв, сьогодні немає керівної і спрямовуючої партії. А ця партія — НСНУ — після таких рішень ніколи не буде керівною і спрямовуючою. Такі нерозумні рішення показують лише непомірні амбіції».

      Червоній каже, що на з'їзді НСНУ сиділи, в основному, ті люди, з якими він «упродовж 15 років боровся, з якими боролися всі українські патріоти! Візьміть для прикладу Коцюбу — та він же свого часу виступав проти незалежності України. До речі, таких людей і в рівненській обласній організації НСНУ є досить багато. Стара влада, яка накрала сотні мільйонів, готова вкласти чималі гроші, аби інфільтруватися в цю партію і з її допомогою під помаранчевими прапорами боротися з таким людьми, як Червоній. З цього нічого не вийде!».

      «Губернатор» упевнений, що Українська народна партія, яка висувала його на посаду обласного голови, «не буде уподібнюватися таким горе-політиканам і не прийматиме рішень, які порушують засади спільного блоку та домовленості, які існували ще до президентських виборів». «Я думаю, що ніякої реакції Віктора Ющенка на це не буде», — заявив Василь Червоній.

Богдан ДЕМ'ЯНЧУК.