Проти АТР — піар і ПР

14.07.2005
Проти АТР — піар і ПР

      У вівторок у найбільшому райцентрі Київщини — Білій Церкві — відбувся Форум політичних сил області під гаслом «Ні — територіальній реформі!». Його ініціював народний депутат-мажоритарник від Київської області Володимир Сівкович, нині позафракційний опозиціонер. Це саме той, який у ході виборів-2004 стверджував, що Віктора Ющенка ніхто навмисно не труїв.

      Як повідомили «УМ» у прес-службі пана Сівковича, учасники білоцерківського зібрання, серед яких — активісти обласних осередків політичних партій (СелПУ, Партії регіонів, СДПУ(о), ГО «Жінки за майбутнє», КПУ, «Єдність», «Вперед, Україно!», «Трудова Україна», а з ними, за даними Сівковича, і представленої в уряді Соцпартії) та громадських організацій Київщини, керівники органів місцевого самоврядування, засудили проведення урядового експерименту з адміністративно-територіальної реформи. У своєму виступі Володимир Сівкович заявив, що запровадження адмінтерреформи зараз в Україні не на часі. За його словами, не можна проводити реформу, не вивчивши потреби і підгрунтя. А те, що відбувається сьогодні, Сівкович назвав «непрофесіоналізмом влади».

      Зі словами критики щодо «так званої реформи» виступив і голова київської обласної організації Селянської партії України (яку очолює скандально відома депутатка Тетяна Засуха) Іван Бідзюра. Він вважає, що така «перебудова» Київщини призведе до остаточного знищення села. Отож, на думку активіста Селянської партії, слід узагалі скасувати посаду віце-прем'єр-міністра з питань адміністративно-територіальної реформи та відновити посаду віце-прем'єр-міністра з питань агропромислового комплексу.

      «Ми переконані, що адміністративна та бюджетна реформи вкрай необхідні нашій державі. Але ці реформи повинні збільшити повноваження та свободу дій органів місцевого самоврядування, а не знищувати їх, як це пропонують новітні псевдореформатори», — зазначено в резолюції форуму. За підсумками обговорення опозиціонери вирішили створити координаційний комітет політичних партій та громадських організацій Київської області «Право і свобода», який захищав би права й інтереси громадян. Головою його обрали пана Сівковича. А вже поночі 14 липня, тобто сьогодні, Сівкович і Ко пообіцяли провести попереджувальну акцію «Ні — територіальній реформі!» — це будуть пікети зі свічками вздовж траси Київ—Одеса.