ХРОНІКА

15.06.2005

Баскетбол

      «Хімік» із Південного став володарем бронзових медалей чемпіонату України. Це з'ясувалося після того, як команда Звездана Мітровича виграла й третій матч у земляків з МБК «Одеси», цього разу — на полі суперників — 82:71 (Фітч (29), Ліщук (16) — Анненков (25)). Рахунок у серії до трьох перемог — 3:0 на користь південців.

Плавання

      На другому етапі престижної серії «Маре Нострум» у французьких Каннах Андрій Сердінов, встановивши рекорд цих комерційних змагань, піднявся на другий рядок у загальному заліку. Тріумфальним виявився заплив українця на 100 м батерфляєм — 52,19. Головні конкуренти — англієць Купер та росіянин Коротишкін — відстали, відповідно, на 0,69 і 0,77 сек. У Сердінова стало 984 залікових бали, а попереду — угорець Ласло Чех, який  має 1009 очок.

      На змаганнях у Франції також відзначився наш Сергій Фесенко, який здобув «срібло» вільним стилем на дистанції 1500 м.

      За кілька днів українці здобули ще чотири медалі «Маре Нострум» на третьому етапі в Римі. Сердінов знову виграв стометрівку батерфляєм, на цій же дистанції Сергій Бреус став другим. Олександр Волинець переміг на 50 м вільним стилем, а Павло Іллічов був третім на 100 м брасом.

Легка атлетика

      Українець Юрій Білоног посів друге місце у штовханні ядра на міжнародних змаганнях Німецького легкоатлетичного союзу в місті Ульріх. Білоног програв лише 13 см переможцеві турніру — німцю Ральфу Бартельсу, чий результат 20,43 м.

* * *

      А у Франції на турнірі серії Гран-прі ІААФ українці вибороли по дві золоті й срібні медалі. Вікторія Стьопіна найвище стрибнула у висоту — 1,92 м, Ірина Коваленко стала тут другою — 1,88 м. Давненько ми не чули про наші перемоги у стрибках з жердиною, а ось у Франції Максим Мазурик, подолавши висоту 5,65 м, випередив сильних місцевих та російських конкурентів. Анжела Балахонова серед жердинниць-жінок стала другою зі скромним результатом 4,40.

Хокей

      У Відні відбулося жеребкування груп Континентального кубка-2005/06. На шляху до суперфіналу, який відбудеться в Угорщині у січні наступного року, передбачено чотири етапи. Київський «Сокіл» боротьбу за трофей почне з другого раунду: 14—16 жовтня у Мінську українці сперечатимуться за єдину путівку до наступного кола з місцевою «Юністю», казахстанським «Торпедо-Казцинк» (Усть-Каменогорськ) і переможцем однієї з груп першого етапу. Квартет киянам випав найсильніший із трьох можливих. Єдина команда з нього вийде до наступного раунду, де побореться за право потрапити в останню, фінальну «пульку» (групу F) із переможцями двох «паралельних» груп та словенським «Акроні». За сам Кубок у групі G боротимуться: «Альба Волан» (Угорщина), «Лада» (Росія), «Лайонз» (Швейцарія), переможець групи F.

* * *

      Міжнародна федерація хокею (ІІХФ) затвердила розклад матчів чемпіонату світу 2006 року, що відбудеться у Латвії. Українці у Ризі 6 травня зіграють зі шведами, 8-го — з швейцарцями, 10-го — з італійцями.

Стрільба

      На Кубку світу зі стрільби у Мюнхені лише одна українка — Наталія Кальниш —спромоглася здобути бронзу у стрільбі з гвинтівки на дистанції 10 м.

Шахи

      Українка Катерина Лагно, вірменка Ліліт Мкртчян і литовка Вікторія Чміліте вийшли після трьох турів у лідери чемпіонату Європи серед жінок, який проходить у Кишиневі. У них максимальний результат — по 3 очки. У третьому турі 15-річна Лагно обіграла свою співвітчизницю Ганну Ушеніну. На півочка від чільного тріо відстають відразу 25 учасниць, серед яких українки Тетяна Кононенко, Ганна Зозуля, Тетяна Костюк, Тетяна Василевич та Марія Музичук.