ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

15.06.2005

Трансфери

      Неофіційні джерела з «Чорноморця» розповсюдили через інтернет інформацію, що кращий бомбардир чемпіонату України Олександр Косирін —  поки що форвард одеського клубу — наступний сезон розпочне в «Дніпрі», де з другого кола грає екс-партнер Косиріна по «Чорноморцю» Костянтин Балабанов. Нагадаємо, що грецькі ЗМІ вже подали як факт інформацію про перехід із «Дніпра» до афінського АЕКа форварда Олега Венглинського.

* * *

      Британські ЗМІ повідомляють, що італійська «Фіорентина» розпочала переговори з агентом захисника київського «Динамо» Горана Гавранчича. Сербського легіонера також прагнуть придбати англійський «Арсенал» та іспанська «Валенсія». Бернардо Провароне, який є агентом Гавранчича, каже, що багатьох поки відлякує трохи завищена ціна (5—6 млн. фунтів стерлінгів), яку кияни просять за Горана.

Суперкубок

      Тридцять один ветеран українського футболу, серед яких: Олег Базилевич, Олег Блохін, Анатолій Бишовець, Євген Лемешко, Михайло Коман та інші, — виступили з відкритим листом, у якому пропонують, аби Суперкубок України, який у цьому сезоні буде розігруватися вдруге за історію, носив ім'я легендарного капітана київського «Динамо» 70-х  Віктора Колотова. «Це буде гідна пам'ять великому спортсмену, що, у свою чергу, продовжить життя цьому призу», — вважають ветерани.

Санкції

      Відбулося засідання контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ, яке рекомендувало атестаційній комісії комітету арбітрів урахувати помилки при атестації і не рекомендувати Сергія Дзюбу та його асистента Олега Кислюка до арбітражу змагань у вищій лізі. Наразі ці київські судді за три свої помилки (неправильно призначене пенальті у ворота «Дніпра», непризначене пенальті у ворота гірників та незарахований гол Назаренка у грі «Шахтар» — «Дніпро») відсторонені до кінця чемпіонату. Делегата ФФУ Стародубова, який позитивно оцінив роботу цих суддів, дискваліфіковано на 5 матчів.