Острів невезіння в океані є

08.06.2005
Острів невезіння в океані є

      Незважаючи на рекордні темпи перетікання грошиків із кишень глядачів до творців третього епізоду «Зоряних війн», минулого тижня фільму «Помста ситхів» не вдалося втриматися на першому місці в рейтингу популярності. Мабуть, народ утомився від спецефектних боїв неземних чудовиськ i вирішив перейти на веселіші «картинки» для всієї сім’ї. А фанати «...війн» уже закінчилися — встигли переглянути стрічку протягом двох тижнів і заспокоїлися. Відтак «Епізод III» Джорджа Лукаса поступився лідерством у американському кінопрокаті дитячому  мультику «Мадагаскар». Анімаційна комедія від творців «Шрека» та «Підводної братії» спромоглася зібрати за останні вихідні аж 28,7 мільйона доларів! А якщо порахувати людей, які мали змогу від душі насміятися з пригод дивакуватих звірів завдяки «піратським» копіям, то стає зрозумілим, скільки грошей пройшло повз касу...

      Каюся, цієї неділі сама дивилася мульт із диску, купленого на Петрівці за 7 гривень, — ну не змогла відірвати від серця 50 гривень за квиток у кіно. Та й прокручувати найсмішніші моменти по п’ять разів у кінотеатрі ніхто не буде, а вдома — скільки завгодно.

      Загалом, давно я так не сміялася, хіба що від Шрекових пригод... I сюжет начебто не дуже закручений, i спецефектів небагато, але хочеться переглянути фільм ще раз.

      Отже, суть картини: лев Алекс, зебра чоловічої статі Марті, жираф Мелман і бегемотиха Глорія живуть собі в нью-йоркському зоопарку й лиха не знають: їдять скільки влізе, медитують на джунглі, намальовані на стіні, ходять одне до одного в гості, влаштовують вечірки i, звичайно ж, розважають публіку. Марті хоче побачити «справжню» природу, яка буяє за межами зоопарку, i виходить на прогулянку нічним містом. Решта компанії, злякавшись, що «ненормальний» вирішив утекти, вирушає на пошуки жирафа. Через цілу низку перипетій розбещені ситим життям ссавці потрапляють на дикий острів Мадагаскар, де (о жах!) навіть туалетного паперу немає... Словом, приємного перегляду!