Міська пухнаста казка від Маккартні

04.06.2005
Міська пухнаста казка від Маккартні

Пол Маккартні любить дітей і собак.

      Пол Маккартні ударився в дитинство. Ні, кажуть, звісно, «старе — що мале», але ж колишній «бітл» нібито ще на дідуся зовсім не тягне і в свої 62 виглядає як мужчина в повному розквіті сил. Хоча, з іншого боку, хіба може щось омолодити 60-річного чоловіка більше, ніж народження сина чи доньки? Саме появою на світ маленької Беатріс, очевидно, і можна пояснити раптове бажання Маккартні займатися «дитячою» творчістю. Щоправда, у нього й до народження доньки від другої дружини Хізер Міллз була можливість спілкуватися з малими дітьми, але ж одна справа — онуки, і зовсім інша — власне маля.

      Спершу (Беатріс народилася півтора року тому) щасливий татусь співав малій нашвидкуруч складені дитячі пісеньки й малював яскраві картинки. Потім вирішив, що його доня достойна більшого і випустив для неї — а заодно й для усіх інших дітей світу — цілу збірку мультфільмів, які користуються великою популярністю як у маленьких глядачів, так і в їхніх батьків. Але й цього серові Полу здалося мало, і він вирішив написати велику книгу. Для дітей, звісно. Очевидно, легендарного музиканта надихнув приклад Мадонни, яка вже настрочила аж три дитячих бестселери і зупинятися на цьому явно не збирається.

      Перший твір Маккартні-письменника називатиметься High in the Clouds: An Urban Furry Tale («Високо у хмарах: Міська пухнаста казка»). На написання цієї історії рокера надихнув один із його ж власних мультиків, але, за словами самого сера Пола, насправді ідея написати книжку прийшла до нього вже давно — раніше, ніж він зайнявся мультиплікацією. Просто, стимулу не було.