ХРОНІКА

04.06.2005

«Формула-1»

      Під час перебування у Монако міністр транспорту і зв'язку Євген Червоненко обговорював можливість проведення етапу «Формули-1» у нашій країні. На думку урядовця, який колись був професійним автогонщиком, Україна може одержати право провести етап «королівських перегонів» завдяки її нинішній популярності вже за два роки. Можливими місцями для будівництва траси Червоненко назвав спорткомплекс «Чайка» за Києвом та Крим.

Футбол

      Нападаючий італійського «Мілана» й збірної України Андрій Шевченко став позаштатним радником Президента України. Відповідний указ про це підписав Віктор Ющенко, про що повідомила прес-служба глави держави. Володар «Золотого м'яча» кращого футболіста Європи 2004 року, Герой України Шевченко слідом за Віталієм Кличком став другим спортсменом — радником Президента Ющенка.

* * *

      Півзахисник «Шахтаря» Анатолій Тимощук напередодні важливих матчів збірної України зробив собі зачіску з численними косичками, в які вплетені жовті й сині стрічки під колір національного прапора. Капітан донеччан повідомив, що так само мав намір учинити його друг і партнер по збірній Андрій Воронін, але форвард «Байєра» на очі журналістам поки що не потрапляв.

* * *

      Чеський нападаючий англійського «Ліверпуля» Мілан Барош випадково випустив iз рук завойований його командою Кубок чемпіонів, yнаслідок чого у трофеї пом'ялася ручка. Але в музеї клубу, куди Кубок передано на вічне зберігання, заявили, що виправляти дефект не збираються, адже «цей випадок — також частина історії».

Теніс

      У фіналі жіночого одиночного розряду відкритого чемпіонату Франції сьогодні зустрінуться бельгійка Жюстін Енен-Арден і господарка змагань Марі Пірс. У півфіналах вони переграли двох росіянок, відповідно, Надію Петрову (6:2, 6:3) та Олену Лиховцеву (6:1, 6:1).

      Після поразки у чвертьфіналі юніорського розряду Сергія Бубки зачохлив ракетку й інший представник України — Олександр Долгополов. Киянин поступився голландцю ван дер Дуйму — 6:4, 4:6, 1:6. У парних виступах українсько-французький дует Бубка/Шарде пробився до півфіналу, здолавши «сіяних» під другим номером австрійця Хайдера-Маурера та хорвата Єленича з рахунком 6:3, 6:2.

Баскетбол

      Чемпіонат України. Чоловіки. Суперліга. За 5—8-ме місця: МБК «Миколаїв» — «Будівельник» — 93:80 (рахунок серії до двох перемог — 1:1), «Сумихімпром» — «Кривбас-баскет» — 111:89 (2:0).

* * *

      У півфіналі Східної конференції НБА «Маямі» обіграв «Детройт» — 88:76 (Ш.О'Ніл (20) — Хемілтон (21)) — і вийшов вперед у серії — 3:2.